Десетки държавници и официални гости се събраха в Уестминстърското абатство,

...
Десетки държавници и официални гости се събраха в Уестминстърското абатство,
Коментари Харесай

Светът се сбогува с кралица Елизабет II

Десетки държавници и публични посетители се събраха в Уестминстърското абатство, с цел да отдадат последна респект към починалата английска кралица Елизабет II.

Ковчегът на монарха е пренесен от Уестминстър хол към историческата катедрала, където ще се състои държавното заравяне.

Службата стартира в 13.00, ковчегът е теглен на оръдейна платформа от 142-ма моряци, а след него ще вървят крал Чарлз III и синовете му принцовете Уилям и Хари.



Очаква се Уестминстърското абатство да поеме към 2 000 посетители от целия свят – от държавни глави до филантропични служащи.

Камбаната на Уестминстърското абатство към този момент удари 96 пъти, колкото години е живяла кралицата.



Главният духовник на Уестминстърското абатство доктор Дейвид Хойл сподели, че това ще бъде събитие " от мащаб, който не е нещо постоянно срещано даже за " него.

Хойл сподели още, че държавното заравяне е нещо " в действителност значимо " и по тази причина би трябвало да бъде образно ефектно и грандиозно. Целта " частично е да си напомним значимостта на (Елизабет Втора), нейното място в историята, нейната значима роля за (Великобритания) и Общността на нациите ", уточни той.

Междувременно погребението на кралица Елизабет Втора постанова Лондон да провежда най-голямата интервенция в областта на сигурността, провеждана в миналото в английската столица.

Кметът Садик Хан сподели, че траурната гала съставлява невиждано предизвикателство за сигурността, защото стотици хиляди поданици и посетители на града ще изпълнят централните му елементи, а описът с публични лица включва 500 души, измежду които императори, крале, кралици, президенти, министър председатели и други водачи от целия свят.

" От десетилетия не е имало сходно скупчване на толкоз доста международни водачи на едно място ", съобщи Хан.

Стюарт Кънди, върховен представител на лондонската полиция, сподели, че извънредно комплицираната полицейска интервенция е най-голямата по рода си в историята на Лондон и ще е по-трудна и от тази за олимпиадата през 2012 година

Днес Лондон се охранява от над 10 000 служители на реда. Стотици доброволци от въоръжените сили извършват организационни функционалности по маршрута на погребалното шествие.



Това обаче е единствено най-видимата част от интервенцията по сигурността, която се управлява от високотехнологичен център, ситуиран покрай моста " Ламбет " в региона на Народното събрание. Уличната канализация и кофите за отпадък се ревизират и запечатват. По покривите са ситуирани полицейски наблюдаващи, по улиците се движат чиновници на реда с полицейски кучета, река Темза е охранявана от военнослужещи от флота, има и конна полиция.

След едночасова работа ще последва втора върволица до арката Уелингтън в Хайд парк, като по трасето към този момент са се струпали хиляди искащи да видят за финален път ковчега с кралицата. От Хайд парк с катафалка ковчегът ще бъде превозен до двореца Уиндзор. Там с нова върволица ще бъде пренесен до църквата " Сейнт Джордж ", където ще последва нова работа, с която на процедура ще завърши формалната част.



По-късно кралското семейство ще се завърне в стеснен кръг в църквата, с цел да бъде спуснат ковчега на Елизабет II в кралската гробница паралелно до нейния починал брачен партньор принц Филип.

Ковчегът на Елизабет II бе изложен за поклонение в най-старата зала на парламентарния комплекс за четири дни. Някои хора чакаха близо 24 часа на километричната опашка, с цел да кажат последно довиждане на обичаната си кралица. Градските управляващи се бяха погрижили по този начин, че изцяло да бъде спазен графика и към 8.30 часа сутринта българско време мина и последният човек от опашката. Залата трябваше да бъде затворена, с цел да бъдат направени приготовленията за самото заравяне.

Може да гледате лайв церемонията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР