Депутатите в Камарата на общините на Великобритания одобриха спорен проектозакон

...
Депутатите в Камарата на общините на Великобритания одобриха спорен проектозакон
Коментари Харесай

Лондон тръгва на бой срещу Евросъюза

Депутатите в Камарата на общините на Англия утвърдиха противоречив проектозакон за вътрешния пазар, внесе от премиера Борис Джонсън, за който самото държавно управление признава, че може да е в нарушаване на интернационалното право.

С 340 гласа „ за “ и 256 „ срещу “ законопроектът беше гласуван на трето четене. Законодателството дава право на министрите да трансформират елементи в подписаното през януари с Европейския съюз Споразумение за Брекзит.

Правителството реши да внесе законопроекта, макар апелите на Европейски Съюз да се откаже до края на месеца, като заплаши Лондон със съд.

Борис Джонсън твърди, че мярката е нужна за отбрана на териториалната целокупност на Обединеното кралство след Брекзит.

Въпреки безапелационното противоречие на видни членове на Консервативната партия с мярката, която, съгласно тях, нарушава интернационалните правила и подронва репутацията на Англия като благонадежден сътрудник, тъй като погазва подписан интернационален документ, те в последна сметка не гласоподаваха " срещу ", а единствено се въздържаха от гласоподаване.

Сред тях са някогашният министър председател Тереза Мей и някогашните правни съветници Джефри Кокс и Джеръми Райт. Законопроектът в този момент отива в Камарата на лордовете, където ще мине доста по-трудно, защото консерваторите нямат болшинство в нея. Вероятно след импортирани ремонти законодателството ще бъде върнато назад в Камарата на общините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР