Денонощен кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката създаде

...
Денонощен кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката създаде
Коментари Харесай

Денонощен кризисен щаб за газа. Вицепремиер го оглави

Денонощен спешен щаб за преодоляване на рецесията в енергетиката сътвори кабинетът на Гълъб Донев.

" Създадох междуведомствен спешен щаб за преодоляване на рецесията в енергетиката, който да предложи решения за сигурност, механизъм за надзор на цените на горивата и цените на силата. Щабът ще се управлява от икономическия вицепремиер Христо Алексиев ", съобщи на ексклузивен брифинг в Министерски съвет служебният министър председател Гълъб Донев.

Минаваме в денонощен режим на работа, ще осигурем газ за хората и бизнеса, ангажира се министърът на енергетиката Росен Христов. По-рано през днешния ден той организира незабавна среща с ръководителя на КЕВР Иван Иванов, с цел да обсъдят истанията на " Булгаргаз " за 60 на 100 нарастване в цената на синьото гориво от 12 август.

„ В щаба влизат министърът на енергетиката Росен Христов, представители на други министерства, на Държавната организация „ Национална сигурност, КЕВР, както и представители на работодателите и синдикатите ", съобщи Донев.

„ Контролът по осъществяването на предоставените задания на Междуведомствения спешен щаб ще бъде реализиран персонално ”, сподели още той.

Щабът ще работи без спиране, в това число и през почивните дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР