Държавната агенция за закрила на детето отличи хората, които са

...
Държавната агенция за закрила на детето отличи хората, които са
Коментари Харесай

ДАЗД връчи за четвърти път Отличителния знак Аз гарантирам щастливо детство

Държавната организация за протекция на детето отличи хората, които са отдали професионалния си живот на най-голямата идея – Децата. За четвърта поредна година

ДАЗД награди организации, общини и работещи, които дават на децата и фамилиите им, просветителни и обществени услуги. При извънреден интерес за оценката „ Аз подсигурявам щастливо детство “ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „ Значима иновация “, „ Успешна смяна “, „ Значимо партньорство “ и „ Устойчиво Развитие “.

„ Аз и моят екип се вълнуваме от всяка получена номинация и сме същински радостни и горди, че всяка година те доста се усилват. Вълнуваме се, тъй като е същинско наслаждение, когато четем за достиженията ви, когато знаем, че са положени толкоз доста старания и още повече обич в работата ви, с цел да се грижите за децата ни. От името на ДАЗД желая да благодаря и да изразя признанието и уважението си към всички номинирани “, това съобщи по време на церемонията по награждаването ръководителя на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова.

Иновативни способи на преподаване, осъвременени класни стаи, протегната ръка в точния миг са единствено част от аргументите за приемане на знака „ Аз подсигурявам щастливо детство “. В категорията „ Значима иновация “ една от премиите отиде при Възпитателно учебно заведение – пансион „ Христо Ботев “, село Подем – Долна Митрополия. Осъзнавайки какъв брой е значимо всяко дете да има образец, с цел да върви по верния път, те вкарват новаторския метод „ Менторска стратегия “. Така възпитаниците им имат опцията да се срещат, да се учат и да получат препоръки и поддръжка от художник, музикант, хореограф, психолог, обществен служащ, управител, IТ-специалист и други

С безбройните триумфи на надарените си възпитаници и сполучливите общи начинания с Държавната организация за протекция на детето, наградата в категорията „ Значимо партньорство “ отиде при Национално учебно заведение за танцово изкуство.

Със своята седемдесетгодишна история, през която пълноценно ангажира свободното време на децата, най-високата оценка в категорията „ Устойчиво развиване “ получи Национален замък на децата.

Отличие „ Успешна смяна “ получиха „ Фондация „ Промяната “, Женско съдружие „ Екатерина Каравелова “ и „ Щастливци “, град Харманли. В четирите категории бяха връчени и общо 50 плакета.

„ Това са експерти, отдадени до завършек на най-ценното – децата ни. Някои от отличените трансформират детските ориси, подават ръка в сложни моменти за детето и го връщат към положителното, връщат пътя и вярата му, че фантазиите могат да се сбъдват. Бих желала да споделя, че всяка една номинация, която получихме заслужава да бъде наградена, тъй като всички вие сте положителния образец – положителния образец по тази причина по какъв начин би трябвало да се грижим за бъдещето си, тъй като децата са освен нашето бъдеще, а нашия път и светлина “, добави още доктор Елеонора Лилова.

За съблюдаване на противоепидемичните ограничения, награждаването с отличителния знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “ се организира онлайн. Събитието беше почетено от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков. Надя Клисурска, заместник-министър на труда и обществената политика изпрати поздравления до ръководителя на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова и всички наградени и номинирани, като им пожела да не престават да добротворят и усмихват. Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката също изпрати своите поздравления, като уточни, че подадената ръка в точния миг дава криле. Общочовешките полезности, добротата се предават елементарно, когато си въодушевен, добави Гайдарова. Началникът на Регионалното ръководство на образованието – София-град доктор Ваня Кастрева поздрави ДАЗД и всички номинирани за Отличителния знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “. Тази премия е хвалба за любовта и апостолската отдаденост към всяко дете, добави тя. Председателят на синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева съобщи, че в последните години Държавната организация за протекция на детето е разширила политиките си и се е трансформирала в авторитетна институция в помощ на родителите, учителите и всички жители. Затова СБУ счита, че политиките на ДАЗД би трябвало да са еднообразно отдалечени от всички министерства, с цел да е още по-ефективна за обществото, добави Такева. Гости на церемонията бяха и представители на всички РУО по области, представители на общините и на Агенцията за обществено подкрепяне, оповестиха от пресцентъра на ДАЗД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР