Министърът на туризма Евтим Милошев беше гост на редовното годишно

...
Министърът на туризма Евтим Милошев беше гост на редовното годишно
Коментари Харесай

Министър Милошев беше гост на редовното годишно Общо събрание на Националния борд по туризъм

Министърът на туризма Евтим Милошев беше посетител на постоянното годишно Общо заседание на Националния ръб по туризъм. Той осведоми представителите на бизнеса за най-важното, направено досега от него и от екипа му, като акцентът бе подложен върху ограниченията за превъзмогването на неналичието на фрагменти в сектора. Думите на министър Милошев за законовите промени, които Народното събрание одобри и които улесниха процеса за издаването на визи за служащи от трети страни, бяха посрещнати с овации.

Министърът увери, че е в непрестанен контакт и дейна връзка с Министерство на вътрешните работи и консулските служби в търсене на решение по какъв начин да бъде повишен административният потенциал на българските служби, които издават визите.

Беше коментирана неналичието на фрагменти и в аспекта работа с учебните заведения по туризъм за въвеждане на дуалното образование в междинния курс. От НБТ желаеха съдействието на министър Милошев в разговора с МОН против непрекъснатото понижаване на бройките в университетите по специалностите, свързани с туристическата промишленост. Бе посочено също, че една огромна акция, която да издига престижа и привлекателността на специалностите в сектора, също би помогнала за превъзмогване на рецесията с работна ръка в туризма.

Министър Милошев дефинира като различен огромен заварен проблем промяната на остарялата и новата разпоредба за водно-спасителната активност. Това, по думите му, провокира една огромна " правна колизия ", само че след подхванати дейности от страна на Министерството на туризма, министър Милошев показа упованията си този проблем да получи своето правно решение преди 1 юни, когато стартира сезонът.

Той разяснява също и решението на Комисия за защита на конкуренцията да либерализира режима на екскурзоводите, макар че представителите на бранш туризъм неведнъж са желали повече регулации на своята активност. Намалената ставка за туроператорите и възобновяване на 20-те % от 1 юли също бе измежду тематиките на срещата. Друг акцент бяха и готвените от МТ законодателни начинания, като основаването на Гаранционен фонд и стъпки в посока споразумяване на статута на националните курорти.

От Националния ръб по туризъм показаха предпочитание министър Милошев да разпореди академично изследване на български университети, които да открият действителния %, който туризмът генерира в Брутният вътрешен продукт на страната. Това е належащо, с цел да могат статистическите данни и бюджетите за туризъм да са обективни и съответни на приноса на бранша към българската стопанска система.

Представителите на УС на НБТ поздравиха министър Милошев като министър на туризма за постигнатото за бизнеса в бранша досега.

Пресцентър на Министерството на туризма

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР