Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на

...
Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на
Коментари Харесай

Министър Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България

Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България, с цел да обсъдят вероятностите пред къмпинг туризма в България. АКБ изложиха пред министъра своите визии за регламентацията на къмпингуването у нас.

„ По време на обиколката си по Черноморието и страната видях и положителния, и неприятния образец в развиването на този сегмент. Това е един динамично разрастващ се тип туризъм - освен в България, само че и по света. И поради технологиите, които от ден на ден навлизат, и поради туристическата услуга, която е на едно високо равнище. Така че, това е нещо водещо и предпочитано за нас ", сподели министър Милошев.

„ Благодаря Ви, тъй като вие сте първият министър за последните 4 години, който пожела да ни чуе. Целта ни е да предоставим улеснение и сигурност за хората, които избират този метод на отмора, тъй като природата е за всички, а освен за привилегировани туристи ", съобщи инж. Антон Кьосев, ръководител на Управителния съвет на АКБ.

По време на срещата бяха разисквани интензивности, които да облекчат и насърчат развиването на този сегмент от бранша, защото къмпингуването е един от динамично разрастващите се браншове в туризма и в международен мащаб. Къмпингуването закупи в допълнение още по-голяма известност като отмора и форма на начин на живот след рецесията и смяната в метода на живот, подбудени от COVID-19.

И двете страни се съгласиха, че е належащо да бъдат подхванати дейности, с цел да може България да бъде включена в международния азбучник ACSI - система за удовлетвореността на клиента от услугата.

Пресцентър на Министерството на туризма

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР