Коалицията ПП-ДБ във вида, в който е, няма видимо политическо

...
Коалицията ПП-ДБ във вида, в който е, няма видимо политическо
Коментари Харесай

Радан Кънев: Коалицията ПП-ДБ няма видимо политическо бъдеще

" Коалицията ПП-ДБ във типа, в който е, няма очевидно политическо бъдеще. Вече поддръжката е прекомерно ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, без значение от оставката на Христо Иванов, няма по какъв начин да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана. Посоката е надолу. "

Това съобщи пред БНР Радан Кънев, определен за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

Идеята, че тъй като сме в съпротива някакви гласоподаватели ще стартират да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще стопират нашето рухване, е безусловно наивна. Тя демонстрира липса на опит, липса на политическа валидност. Това, от което имаме потребност, е доста сложната задача по едно и също време да запазим единството и да се променим. Не да се разпаднем, само че не и да останем каквито сме. А да стартираме доста бързо да действаме, сподели Кънев.

В момента гласоподавателите не престават да ни напущат - неприятно сюрпризирани от изборния резултат и от поредност несъответстващи изявления след него. Ако желаеме да обърнем процеса, към този момент сме закъснели и нямаме никакъв разкош на време, заяви евродепутатът.

Това, което би трябвало да създадем, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към потребностите и законните ползи на хората, които ни поддържаха, и тези, които не ни поддържаха, призова Радан Кънев.

Той е на мнение, че да се ръководи с ГЕРБ през днешния ден към този момент е невероятно: " Всякакви благоприятни условия за работа с ГЕРБ са проиграни в огромна степен заради присъдата, която българският гласоподавател произнесе над нас ".

Радан Кънев вижда неточност на ПП-ДБ още през 2022 година:

" Беше ясно, че целият свят е трагично изменен след началото на войната и че изолацията на ГЕРБ, доста закономерна преди този момент, няма по какъв начин да бъде водещото по-късно. Ние тогава трябваше да изхвърлим Корнелия Нинова от ръководството неотложно и да търсим вид, при който от достоверно преобладаващата позиция, която Политическа партия имаше в българската политика тогава, ГЕРБ да бъдат принудени да сътрудничат в реализирането на промени. Оттогава, към този момент 2 години и половина насам, едно и също въртим – опитваме се да накараме ГЕРБ да вършат промени, което те не желаят. Само че взехме да го вършим в миг, в който към този момент те бяха доста по-силни от нас ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР