24-ти май е най-обичаният български празник. Причините за това по

...
24-ти май е най-обичаният български празник. Причините за това по
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Трябва внимателно да впишем словото, грамотността и литературата в този променящ се свят! Не го ли направим, ще е голяма грешка

24-ти май е най-обичаният български празник. Причините за това по никакъв метод не са свързани нито с Конституцията, нито с правния ред като цяло. Това е празник на устрема да се извисим духовно, на уважението към корените. Създава се връзка сред тези преди и след нас. Това съобщи в изявление за бТВ проф. Даниел Вълчев. 

" Всеки човек си напомня дните, в които е бил възпитаник, своите учители, академични преподаватели и това го вълнува по един по-особен метод ", добави той.

Той е уверен, че Празникът ни разсънва, с цел да си спомним да " бъдем освен това от хора, които ядат пуканки пред тв приемника ".

" Това е празник на загатна за това, че не идваме от нищото и няма да отидем в нищото ", акцентира професорът. 

Проф. Вълчев дефинира времето, в което живеем, като " характерно ". " Трябва деликатно да впишем словото, грамотността и литературата в този изменящ се свят! Не го ли създадем, ще е огромна неточност ", акцентира той. 

" Езикът и споменът са двете огромни и съществени неща. Университетът постоянно е имал задачата да сътвори мост сред народа и елита - това е методът, в случай че искаш да влезеш в малцината, които взимат решения за това общество ", уверен е проф. Вълчев. 

Библиотеките би трябвало да се върнат към първичното си естество и функционалност. Особено във времена, в които " международните бази данни напират през интернет, съобщи той.

" Основният дълг на индивида е да усъвършенства това, което Господ му е дал - на едни е дал едно, на други - друго. Човек би трябвало да постави старания да го усъвършенства и да го остави на тези, които идват след него. Затова помним учителите си и университетските си преподаватели ", изясни проф. Вълчев. 

" Нищо не е изгубено! ", установи професорът. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР