Дългоочакваната автобиографична книга Един живот за киното“, подписана от всепризнатия

...
Дългоочакваната автобиографична книга Един живот за киното“, подписана от всепризнатия
Коментари Харесай

„Един живот за киното“ с легендата Жан-Жак Ано (предложение за четене)

Дългоочакваната автобиографична книга „ Един живот за киното “, подписана от всепризнатия режисьор, сценарист и продуцент, притежател на пет награди Сезар и още доста оценки – Жан-Жак Ано, е написана в съавторство с Мари-Франсоаз Льоклер.

Животът в киното е разказан от първо лице в тази изумителна книга. Ненадминат техничар, който постоянно е в крайник с новите технологии, Жан-Жак Ано стартира кариерата си в рекламата, където бързо се трансформира в звезда, впечатлила даже жив класик като Франсоа Трюфо.

Когато стига до огромното кино, победи още с дебюта си – през 1976 година. Победа с ария на уста му носи Оскар за най-хубав чуждоезичен филм.

След това съвсем всички планове на този неотклонен странник ще го водят в четирите краища на света – до Кот д'Ивоар, Канада, Аржентина, Испания, Кения, Италия, Шотландия, Виетнам, Тунис...

Темите на филмите му са разнообразни, само че посланията им са универсални, тъй като великите творби на изкуството са подбудени от велики фантазии. Резултатът: Ано несъмнено е най-световният от френските режисьори.

Жан-Жак Ано е един от дребното европейски режисьори с интернационална кариера, която обгръща повече от пет десетилетия.

Едва 9-годишен, той декларира на майка си, че ще бъде кинорежисьор и нищо друго. Целта от дълго време е реализирана и някои от филмите му - „ Името на розата “, „ Мечката “, „ Любовникът “, „ Седем години в Тибет “, „ Братята тигри “, са обичани на милиони фенове по целия свят.

Жан-Жак Ано е и незабравим режисьор на артисти, уловил гения на някои от най-великите, от Патрик Дьовер до Шон Конъри, от Брад Пит до Рейчъл Вайс.

През 2018 година Ано режисира Патрик Демпси в телевизионна акомодация на бестселъра на Жоел Дикер Истината за случая „ Хари Куебърт “. Същата година излиза неговата автобиография Един живот за киното, написана в съавторство с Мари-Франсоаз Льоклер.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР