Украинската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ 12 руски ракети,

...
Украинската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ 12 руски ракети,
Коментари Харесай

Украинците пропуснали два руски кинжала тази нощ

Украинската противовъздушна защита е свалила тази нощ 12 съветски ракети, както и ударни безпилотни летателни апарати, само че не и две ракети " Кинжал ". Това заяви командващия военновъздушните сили на ВСУ Николай Олещук. Къде са поразили кинжалите обаче не се оповестява.

12-те ракети са били от вида Х-101/Х-555 и са изстреляни от стратегически бомбардировачи Ту-95, а дроновете са били 31 от вида Shahed.

Те са атакували Николаевска, Одеска, Днепропетровска, Полтавска, Запорожка, Хмелника, Кировоградска, Виницка и Черниговска област на Украйна, регистрират военните.

Тази нощ оповестяват украинските въоръжени сили е записано политане на съветски изтребители МиГ-31К от военното летище Саваслейка в Нижегородска област на Русия, а няколко минути по-късно и изстрелването на два съветски хиперзвукови ракети Кинжал. В отчета на Олещук се загатват и двете ракети и се показва, че те са изстреляни във въздушното пространство на Тамбовска област.

Руските военни до този миг не са съобщили за удара си, както и за вероятните цели.

Рано тази заран Харковската регионална прокуратура обнови данните за миналото денонощие. По данните й починалите в строителния хипермаркет са 12, като 10 от тях към момента не са разпознати. Ранените са 43. Ранените от втория удар са 25, измежду тях и 14-годишен юноша.

Русия събира нова група войски покрай украинската граница и се готви за нов опит за нахлуване. Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски във видеообръщение от през днешния ден. Според него нашествениците ще се опитат да настъпят на 90 км от Харков.

" Близо до нашата граница Руската федерация събира друга група войски и се готви да направи опит за настъпателни дейности на 90 км от Харков на северозапад ", сподели Зеленски, който е записал обръщението си от Харков. То съставлява послание към международните водачи и има за цел да обезпечи надеждна противовъздушна защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР