Страните от Европейския съюз приеха 14-и пакет от санкции срещу

...
Страните от Европейския съюз приеха 14-и пакет от санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС одобри 14-ия пакет от санкции срещу Русия

Страните от Европейския съюз одобриха 14-и пакет от наказания против Русия, който има за цел да затвори някои малки врати за заобикаляне на ограниченията и за първи път визира износа на газ от Русия, казаха в понеделник министрите на външните работи на Европейски Съюз в изказване, представено от " Ройтерс ".

Пакетът също по този начин ще добави 116 юридически и физически лица към листата със наказания, с което общият брой ще надвиши 2200.

Новите ограничавания върху имат за цел да понижат приходите на Русия от експорт на полутечен природен газ (LNG) посредством възбрана на прекачване (претоварване) отвън пристанища на Европейски Съюз и уговорка, позволяваща на Швеция и Финландия да анулират някои контракти за LNG. Мерките стопират до възбраната на Европейски Съюз за импорт на полутечен природен газ, който се усили от началото на войната.

Санкциите ще влязат в действие след деветмесечен временен интервал. Пакетът също по този начин не разрешава нови вложения и услуги за довеждане докрай на LNG планове в развой на създаване в Русия.
 Европейска комисия с проект за ограничението на енергийната взаимозависимост от Русия до 2030 година
Европейска комисия с проект за ограничението на енергийната взаимозависимост от Русия до 2030 година

Прилагането на предложенията на Европейска комисия би довело до намаляването на разноските за природен газ с 30% до 2030 г

Някои страни от Централна Европа към момента получават газ от Русия през Украйна . Европейски Съюз забрани вноса на съветски нефт през 2022 година с някои лимитирани изключения.

Новият пакет има за цел да ограничи заобикалянето на ограниченията посредством основаване на повече отговорности и санкции на равнище държави-членки за тези, за които се откри, че нарушават наредбите.

Европейската комисия също предложи разширение на по този начин наречената уговорка " Без Русия " , призната в предходен пакет. Мярката би предиздвикала дъщерните сдружения на компании от Европейски Съюз в трети страни да забранят по контракти реекспорта на своите артикули за Русия за артикули с висок приоритет, в това число такива с двойна приложимост за военни цели, както и муниции и огнестрелни оръжия.

Той обаче беше бракуван по разпореждане на Германия. Клаузата може да бъде добавена по-късно в очакване на оценка на въздействието, споделиха дипломати.
 Със горист флот от танкери Москва заобикаля петролните наказания
Със горист флот от танкери Москва заобикаля петролните наказания

Съединени американски щати и съдружници разискват по какъв начин да създадат по-скъпо за Русия построяването на флот и употребата на танкери

Пакетът също има за цел да разбие по този начин наречения флот в сянка, подпомагащ военните старания на Русия, като сътвори рамка за прибавяне на кораби към листата със наказания , като петролни танкери, както и кораби, пренасящи

Плавателните съдове могат да бъдат избрани да вземем за пример за " превозване на военно съоръжение за Русия, превозване на откраднато украинско зърно и...например посредством превозване на LNG съставни елементи или прекачване на LNG ", се споделя в изказването на министрите от Европейски Съюз, в което  бяха изброени 27 кораба.
 Европейски Съюз към момента индиректно внася съветски нефт посредством търговията на Турция - макар възбраните
Европейски Съюз към момента индиректно внася съветски нефт посредством търговията на Турция - макар възбраните

През 2023 година Турция стана най-големият покупател на съветски петролни артикули в света

В ограниченията са включени ограничавания за хелий, редкоземни детайли и манганови руди, както и ограничавания за съветско финансиране за мозъчни тръстове и неправителствени организации.

Държавите от Европейски Съюз в този момент разискват пакет, който би съгласувал по-добре глобите против Беларус , предшестващи нашествието на Москва в Украйна, с тези, ориентирани към Русия от 2022 година насам. Беларус беше съществена малка врата за стоките, достигащи до Русия , само че членовете не бяха склонни да се оправят с този въпрос заради опасения към Основният експорт на торове на Беларус.
 Енергийният регулатор на Европейски Съюз: Европа към момента се нуждае от съветски полутечен газ
Енергийният регулатор на Европейски Съюз: Европа към момента се нуждае от съветски полутечен газ

Европейският импорт на газ от Русия е намалял с към две трети от равнищата преди инвазията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР