Не се развива щастливо електоралната подкрепа за партиите в парламента,

...
Не се развива щастливо електоралната подкрепа за партиите в парламента,
Коментари Харесай

Харалан Александров: Идва краят на една епоха на демокрация и либерализъм

Не се развива щастливо електоралната поддръжка за партиите в Народното събрание, като се изключи тези, които усилиха електората си. Много е несигурна политическата среда, процесите са турбулентни и неуправляеми. Разочарованието е надълбоко, има възходящ проблем със самосъхранението на политическите субекти. Партийните елити, в случай че желаят да се запазят, да се опитат да създадат държавно управление. Това разяснява в студиото на бТВ общественият антрополог Харалан Александров.
" Да, идва в действителност краят на една ера на народна власт и демократизъм, и то много по-драматично. Оформя се втори блок на изток от нас, и ще забележим под какъв напън ще се подложи периферията на Европа в бъдеще. Това е още една причина България да има постоянно държавно управление ", добави Александров.
Той уточни, че се приема за даденост от младото потомство свободното пътешестване, политическия плурализъм и прочие Приемат се тези неща като нещо, което им се поставя. И това разрешава да се отдават на мечти, които могат да бъдат доста разрушителни – да вземем за пример рецензиите към демократичната народна власт, залагайки на националистическите хрумвания, разяснява анализаторът.
По думите му тече развой на деглобализация.
" Живеем в един доста нерешителен свят. Един от разломите е Изток-Запад и тук е огромният спор. У нас партиите на статуквото са тези, които са евроатлантически насочени. От другата страна са останалите партии, които не харесват статуквото. ПП-ДБ са в най-трудна обстановка, тъй като те са срещу статуквото и в това време са евроатлантици ", счита Харалан Александров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР