Израелски въздушен удар по медицинска клиника в Газа уби директора

...
Израелски въздушен удар по медицинска клиника в Газа уби директора
Коментари Харесай

Израел се похвали с ликвидирането на разработчик на оръжия за Хамас

Израелски въздушен удар по здравна клиника в Газа умъртви шефа на отдела за незабавна помощ в града. Това заяви палестинското здравно министерство, представено от " Ройтес ".

Израелската войска обаче твърди, че при офанзивата е бил погубен почитан въоръжен пълководец на " Хамас ".

Министерството на здравеопазването уточни, че със гибелта на Хани ал-Джафарауи броят на медицинските чиновници, убити от израелски огън от 7 октомври насам, нараства до 500 души. Най-малко 300 други пък са били арестувани.

Израел пък съобщи, че ударът е умъртвил Мохамад Салах, който съгласно нея е виновен за създаването на оръжия на " Хамас ".
 Интензивните боеве в Газа са към своя край, твърди Нетаняху
Интензивните боеве в Газа са към своя край, твърди Нетаняху

Войната обаче няма да завърши, до момента в който групировката към момента управлява анклава

" Салах беше част от план за създаване на стратегически оръжия за терористичната организация " Хамас " и той ръководеше редица терористични отряди на " Хамас ", които работеха по създаването на оръжия ", уточни армията.

Във войната, продължаваща над осем месеца, интернационалното ходатайство, подкрепяно от Съединените щати, до момента не съумя да реализира съглашение за преустановяване на огъня. " Хамас " упорства съглашението да постави завършек на войната, а Израел декларира, че ще се съгласи единствено на краткотрайни паузи в борбите, до момента в който " Хамас " не бъде изцяло погубен.

В Рафах, покрай границата с Египет, израелските сили, които поеха контрола над източната, южната и централната част на града, продължиха да настъпват в западните и северните региони . По думи на локалните поданици там се водят тежки боеве.
 Израелските сили ускоряват бомбардировките в Газа на фона на яростни боеве
Израелските сили ускоряват бомбардировките в Газа на фона на яростни боеве

Израелската войска съобщи, че нейните сили организират " прецизни, основани на разузнаване " дейности в региона на Рафах

Вчера жителите описаха, че израелските танкове са напреднали до края на лагера за разселени лица Маваси в северозападната част на Рафах, принуждавайки доста фамилии да избягат на север към Хан Юнис и към Дейр Ал Балах в централната част на Газа - единственият град, където още не са нахлули танкове.

Израелската войска показва, че силите ѝ не престават " учредени на разследващи данни целенасочени интервенции " в Рафах , като локализират оръжия и ракетни установки и убиват бойци, " които съставляват опасност за тях ".

В северната част на анклава, където Израел разгласи, че силите му са завършили интервенциите си преди месеци, поданици описаха, че танкове са се върнали в едно от предградията на град Газа и са нанасяли удари по няколко региона там.
 Военните дейности в Рафах не престават макар оповестените паузи за помощи
Военните дейности в Рафах не престават макар оповестените паузи за помощи

Все още нищо не се е трансформирало, уточни генералният комисар на UNRWA Филип Лазарини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР