Григор Димитров започва участието си на Ролан Гарос в неделя.

...
Григор Димитров започва участието си на Ролан Гарос в неделя.
Коментари Харесай

Григор Димитров започва участието си на Ролан Гарос

Григор Димитров стартира присъединяване си на Ролан Гарос в неделя. Най-добрият български тенисист ще се изправи против 88-мия в ранглистата Александър Ковачевич (САЩ), като дуелът посред им е втори в програмата на корт №14.

Двамата ще излязат на корта незабавно след сблъска сред Айла Томлянович (Австралия) и Даяна Ястремска (Украйна), които ще играят от 12:00 часа.

До момента Димитров и Ковачевич не са се изправяли един против различен. В последната си изява преди Ролан Гарос международният №10 игра осминафинал в Рим, до момента в който американецът загуби от своя съотечественик Алекс Микълсън в първи кръг в Женева.

Безспорната кулминационната точка на първия ден от тенис шампионата се чака да бъде дуелът сред Стан Вавринка и Анди Мъри, които ще премерят сили на централния корт „ Филип Шатрие “ в програмата от вечерната сесия.

Откритото състезание на Франция, или както още се назовава – Ролан Гарос е един от четирите шампионата от Големия шлем по тенис. Провежда се всяка година за интервал от две седмици сред средата на май и началото на юни в Париж, Франция. Той е вторият по ред шампионат от Големия шлем (след Откритото състезание на Австралия) и е най-важният шампионат в света, проведен на клей.

В съпоставяне с тревните и твърдите кортове, глинените такива забавят топката и дават висок отскок, отнемайки по този метод някои от преимуществата на участниците.

Например Пийт Сампрас, прочут с големия си сервис и сграбчил 14 трофеи от Големия шлем, в никакъв случай не е печелил Ролан Гарос - най-хубавият му резултат е достигането на полуфинал през 1996 година

Много други велики играчи са печелили голям брой шампионати от Големия шлем, само че в никакъв случай не и Откритото състезание на Франция, в това число Джон Макенроу, Франк Седман, Джон Нюкомб, Винъс Уилямс, Стефан Едберг, Борис Бекер, Лейтън Хюит и Анди Мъри.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР