Започва ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години.Това

...
Започва ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години.Това
Коментари Харесай

Започва ремонт на Дунав мост, ще продължи две години

Започва ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години.

Това изненадващо разгласи в утринния блок на Българска национална телевизия служебната министърка на районното развитие Виолета Коритарова.

Ремонтните действия започват в края на юни. Движението ще се реализира единствено в една лента, което евентуално ще докара до усложнения за водачите. По думите на Коритарова може да има и интервали на цялостно затваряне на трасето.

Пак в края на юни е планувано стартиране на фериботна връзка с Румъния за облекчение на трафика.

Стойността на ремонта е 45 милиона лв..

Според районния министър, оборудването не е ремонтирано 70 години и дейностите в този момент са належащи.

" Мисля, че всички знаем какво е положението на пътищата - всички пътуваме, караме по тях. С една дума положението е незадоволително ", разяснява още Коритарова. На среща с управлението на АПИ и с регионалните пътни ръководства в страната тя е упълномощила да бъде направен разбор в границите на една седмица, с цел да се знае къде би трябвало да се възнамеряват належащите поправки.

Едни от главните дейности, които ще бъдат подхванати е обезпечаване на сигурност на сериозните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и шубраци, възобновяване на пътната маркировка и изчезналите пътни знаци, унищожаване на детайлите, които пречат на видимостта на кръстовищата, разясни Коритарова.

" Състоянието е сериозно на всички места. Социалните мрежи изобилстват със фотоси, които концентрират нередности по пътищата. Затова нашата цел е да можем оптимално бързо да предприемем най-неотложните дейности. Пътищата няма да се оправят с магическа пръчка и за къс интервал от време, само че би трябвало да се стартира тяхното поддържане ", добави районният министър.

По думите ѝ, пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. В този интервал няма настоящи контракти за настоящо поддържане на пътищата.

" Извършвани са единствено спешни поправки, само че за жалост и там финансовият запас към този момент е привършен. Затова първото нещо, което напълно отговорно взех решение беше възобновяване на работата за избор на реализатори ", сподели още Виолета Коритарова.

Министерство на регионалното развитие би трябвало да заплати 200 милиона лв. на строителни компании за осъществени действия по контракти за пътно поддържане, а лихвите по тях са още съвсем толкоз, посочи Коритарова.

Регионалният министър сподели още, че автомагистрала " Тракия " има потребност да се ремонтира в сектори в областите Сливен и Ямбол, само че това ще стане след края на дейния туристически сезон, с цел да не се основават тапи по пътищата и да няма тапи през лятото.

Коритарова разяснява и преасфалтирането на пътния сектор, където стана тежката злополука с кола на НСО край Аксаково, при която почина човек. Тя уточни, че има пропуски в работата и по тази причина шефът на Областното пътно ръководство във Варна е отхвърлен от работа, само че ремонтът е бил предоставен още на 13 май.

" Действително в сектора на пътя Варна - Добрич на територията на област Варна са планувани през май да бъдат осъществени ремонтни действия. Възлагането е още на 13 май, т.е. надалеч преди случилото се ПТП. Мисля, че никой не би укрил нищо по този случай. Важното е да се разбере обективната истина за този драматичен случай. И ние, и прокуратурата ще свършим отговорно своята работа, с цел да разберем аргументите за слагането на асфалта ", разясни тя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР