Чувствата ни са взаимосвързани и постоянно се променят. Има някои

...
Чувствата ни са взаимосвързани и постоянно се променят. Има някои
Коментари Харесай

Как да засилим усещанията си

Чувствата ни са взаимосвързани и непрекъснато се трансформират. Има някои способи да възвърнете силата на чувството. Угасването на всички типове усеща е обвързвано най-много с възрастта.

Колкото по-стари стават хората, толкоз по-лошо работят сърцето и нервите им, по тази причина за стимулацията им и за съответния резултат се изискват повече старания.

Звукът би трябвало да е мощен, усетът би трябвало да е по-наситен, другояче човек мъчно може да ги усети. Загубата на слуха с възрастта се следи в над петдесет % при хората над седемдесет и пет години. То се случва и под въздействието на доста мощни шумове, генетиката, високото кръвно и даже пушенето.

Зрението на човек се утежнява след четиридесетия му рожден ден, тъй като очите стартират да съхнат. Повечето хора на тази възраст поставят специфични очила за четене, а доста ги употребяват и в всекидневието.

Вкусовите рецептори остаряват в междинната възраст, а обонянието понижава 10 години след тях. Обонянието ни служи най-вече да се любуваме на ароматите, само че то е и инструмент, който ни предизвестява за допустима заплаха, да вземем за пример развалени артикули.

Обонянието може да изчезне заради анорексия, трагичен случай, заболяване, психологично разстройство, мозъчни заболявания, болест на Алцхаймер. Обонянието е по-остро, когато сме гладни, а също по този начин по време на пролетта и лятото. За да поддържате обонянието си във форма, постоянно спортувайте и се пазете от неприятни миризми.

 Шесто чуство

Вкусът не може да работи без обонятелните рецептори, които се намират в носа – без тях ние не можем да създадем вярна вкусова картина. За максимализация на усета гответе храната по този начин, че да може елементарно да се разпознава и по аромата.

Върху усета могат да повлияят някои медикаменти. За да развиете усета си, хранете се постепенно, като се съсредоточавате върху храната и нейния усет. Избягвайте прекомерно сладки и прекомерно солени храни, както и пикантни ястия и доста алкохол.

Пийте повече вода и когато се храните, концентрирайте се върху яденето, не гледайте телевизия – по този начин ще получите по-голямо наслаждение от храната и ще се насладите на усета й.

Чувството за усещане ни дава доста информация за околната среда. Но възрастта, заболяванията, нещастните случаи и други аргументи трансформират това възприятие.

За да подобрите възприятието си за усещане, пробвайте са да концентрирате вниманието си върху това, с което си взаимодействате физически. Връхчетата на пръстите ви са основен миг в осезанието, който ви оказва помощ да определите текстурата на всеки предмет.

За да подобрите зрението си и да поддържате очите си в положително здраве, постоянно се хранете с артикули, които съдържат витамини А, В, С и Е. Те могат да бъдат открити в пълнозърнестите култури и в пресните плодове и зеленчуци.

През лятото носете слънчеви очила, които да защитят очите ви от нездравословното въздействие на ултрафиолетовите слънчеви лъчи. Колкото и необичайно да звучи, видеоигрите, особенно тези, в които се изисква осъществяване на доста на брой дейни дейности, усъвършенстват зрението. Това се дължи на нарастването на контрастната сензитивност на зрението, която се показва в способността да се разграничават обектите един от различен и от фона зад тях.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР