Шампионът от 2015 г. Стан Вавринка (Швейцария) победи бившия №1

...
Шампионът от 2015 г. Стан Вавринка (Швейцария) победи бившия №1
Коментари Харесай

Вавринка победи Мъри в дербито на ветераните от първия ден на Ролан Гарос

Шампионът от 2015 година Стан Вавринка (Швейцария) победи някогашния №1 в света Анди Мъри (Великобритания) с 6:4, 6:4, 6:2 в дербито на ветераните в първия кръг на " Ролан Гарос ". Така 39-годишният Вавринка доминираше изцяло мача против две години по-младия си противник, с който са на корта от повече от 20 години.

Мачът продължи 2 часа и 19 минути, като Мъри не съумя да направи нито един пробив. Анди Мъри напусна корта под овациите на противника си и публиката, защото това съвсем несъмнено е последното му присъединяване в Париж.

" Това е почитание към голям първенец, към необикновен противник. Като почитател на тениса обичах да го виждам по какъв начин се бори против най-хубавите на своето време. Вече не сме млади, вървим към края на кариерите си и се опитваме да се възползваме ", сподели швейцарецът след мача.

" Физически тенисът към този момент не е елементарен за мен ", сподели след срещата Мъри, който изкълчи гален напролет. " Тялото ми не е това, което беше преди 10 години, идеално съзнавам това. Изисква ми доста време и старания да изляза на корта, с цел да играя. Не е съвършената обстановка, само че я одобрявам и се пробват да бъде към момента конкурентен ", добави шотландецът.

Във втория кръг на шампионата Вавринка, който е троент победител в шампионати от Големия шлем, ще срещне британеца Камерън Нори или руснака Павел Котов, които играят по-късно през днешния ден.

" Колкото повече минават годините, толкоз повече би трябвало да вършим старания и жертви, да съблюдаваме дисциплинираност. Аз съм най-старият в схемата, в главата ми съм още дете. Докато мога да изживявам сходни моменти, желая да продължа ", сподели още Стан Вавринка.

Двамата играха героичен полуфинал на " Ролан Гарос " преди седем години, като още веднъж победител бе Вавринка.

Американецът Себастиан Корда се наложи на старта над французина Аролд Майо с 6:2, 7:6 (4), 6:4.

В идната фаза продължи и белгиецът Зизу Бергс, който надигра чилиеца Алехандро Табило с 3:1 сета - 3:6, 7:6 (5), 6:2, 6:2.

Представителят на домакините Корентен Муте сервира изненада, като отстрани чилиеца Николас Хари, който е под номер 16 в ранглистата, след 6:2, 6:1, 3:6, 6:0.

Германецът Даниел Атмайер също продължи в идната фаза, откакто надигра сърбина Ласло Джере със 7:5, 6:4, 6:7 (6), 5:7, 7:6 (6) в мач, траял 5 часа и 7 минути.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР