БАНКОК (AP) — Тайландски съд в понеделник осъди депутат от

...
БАНКОК (AP) — Тайландски съд в понеделник осъди депутат от
Коментари Харесай

Тайландски съд осъди опозиционен депутат на 2 години затвор за клевета на монархията

БАНКОК (AP) — Тайландски съд в понеделник осъди народен представител от прогресивна опозиционна партия на две години затвор, откакто я призна за отговорна за клеветяща монархията в тирада, която направи по време на протестен протест преди три години.

Чонтича Джангрю от партията Движение напред беше посрещната от няколко поддръжници, когато дойде в провинциалния съд на Танябури в провинция Патум Тани, северно от Банкок, с няколко партийни сътрудници. Чонтича, известна с прякора си „ Lookkate “, съставлява изборен регион в Патум Тани.

Нейните обвинявания произтичат от речта й през 2021 година, в която изиска освобождението на всички политически пандизчии по време на протест пред същия съд който произнесе присъдата в понеделник.

Тя бе приета за отговорна за елементи от речта по отношение на това по какъв начин тогавашното държавно управление, ръководено от министър-председателя Прают Чан-оча, е трансформирало законите, с цел да даде на крал Ваджиралонгкорн повече власт да управлява благосъстоянието на двореца, което се управл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР