Около 50 кораба ще посрещнат делегациите по време на церемонията

...
Около 50 кораба ще посрещнат делегациите по време на церемонията
Коментари Харесай

Направиха репетиция с кораби по Сена за церемонията по откриване на Олимпийските игри

Около 50 кораба ще посрещнат делегациите по време на церемонията за разкриване на Олимпийските игри в Париж на река Сена, като в понеделник се състоя подготовка 39 дни преди старта на Игрите, съобщи Агенция Франс Прес.

Тази подготовка, която се организира сред мостовете на Остерлиц и Йена, трябваше да се организира при започване на април, само че бе отлагана два пъти поради огромния дебит на реката, дължащ се на поройните превалявания във френската столица напролет.

Първа подготовка се състоя още на 17 юли 2023 с 40 кораба.

" Първото усещане от първата подготовка е, че сме с няколко минути забавяне ", съобщи тогава по време на конференция шефът в Организационния комитет Тиери Ребул.

" Извадихме си изводите, продължаваме да се готвим и сме удовлетворени от тайминга. Всеки транспортен съд е прецизен съвсем до секунда ", увери още веднъж той.

На корабите им трябват по 45 минути, с цел да осъществят пътуването си. Петдесет и пет кораба потеглиха от моста Остерлиц към 6:30 сутринта, като придвижването по реката бе спряно поради тестванията.

" Тренираме върху тайминга, това опира най-много до умеенето на корабите да се движат дружно, като всичко би трябвало да бъде спазени с делегациите до секунда ", изясни Ребул.

Нов тест е плануван за 24 юни, като този път ще бъде с всички 89 кораба.

" Дебитът на реката понижа бързо. Все още подвластен от него, само че сме доста по-близо до изискванията, които са типични за месец юли ", добави шефът.

Церемонията по откриването ще се състои на 26 юли в права на Сена от 6 километра, като се чака да бъде нещо невиждано, на което доста държи страната, уредниците и МОК.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР