Единственият вариант за съставяне на правителство в рамките на първия

...
Единственият вариант за съставяне на правителство в рамките на първия
Коментари Харесай

Политолог: Вариант за кабинет с първия мандат е да бъдат ГЕРБ, ДПС и ИТН

Единственият вид за сформиране на държавно управление в границите на първия мандат, е да има кабинет с болшинство от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Възможна е проверка в позициите на някои от обединенията. Това съобщи политологът Димитър Ганев в ефира на NOVA.

По думите му Българска социалистическа партия не би желало да дава мотив на досегашния водач на партията Корнелия Нинова да нападна новото управление в лицето на Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов, изборният резултат отреди на ПП-ДБ ролята на съпротива. " Величие " е партия, която влезе в Народното събрание с помощта на своите позиции против всички, тя влезе с помощта на наказателния избор на гласоподавателите. " Възраждане " също имат позиция, те са с поредно държание в последните няколко Народното събрание ", изясни политологът. 

Според него профилът на постоянно държавно управление в този момент би наподобявал служебно държавно управление. Не дребна част от служебните министри ще запазят своите кресла, счита политологът. Нови избори биха основали още по-сложна настройка за сформиране на държавно управление, добави Ганев. Според него ключът за развръзка на политическата обстановка е в Има Такъв Народ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР