Войната на Русия срещу Украйна се намира в критична фаза.

...
Войната на Русия срещу Украйна се намира в критична фаза.
Коментари Харесай

Шефът на Парламентарната асамблея на НАТО: Демокрациите ни са под обсада от Путин

" Войната на Русия против Украйна се намира в сериозна фаза. Повече от когато и да било би трябвало да надигнем глава и да ускорим нашата помощ. На второ място НАТО и страните членки съдружници наложително би трябвало да показват своето единение и решителност на срещата на върха през юли. Третата заплаха - демокрациите ни са под блокада от страна на Путин и неговите другари диктатори. Целят да унищожат демокрацията ", съобщи Михал Шчерба, ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Той откри пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София. Във форума има парламентаристи от 32 държави-членки на Алианса. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също дойде у нас и през днешния ден ще се срещне на четири очи със служебния министър председател Димитър Главчев, а по-късно и с военния министър Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

" Ставаме все по-силни. Ще показва и слага на гласоподаване 2 значими заявления - за непоколебимата ни помощ и поддръжка за Украйна и декларация с рекомендации за срещата на върха на НАТО във Вашингтон тази година. Нашата намира се случва във време на огромни рискове - войната на Русия против Украйна се намира в сериозна фаза. Повече от когато и да било би трябвало да надигнем глава и да ускорим нашата помощ. На второ място НАТО и страните членки съдружници наложително би трябвало да показват своето единение и решителност на срещата на върха през юли. Третата заплаха - демокрациите ни са под блокада от страна на Путин и неговите другари диктатори. Целят да унищожат демокрацията ", съобщи ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба.

По думите му, сесията на НАТО изпраща три ясни послания. " Ние сме с Украйна досега, в който тя извоюва успеха и по-късно. След повече от 800 дни война нашите украински другари са тук при нас, с цел да ни припомнят, че би трябвало да ги поддържаме в този момент, а не след две седмици. И ние би трябвало да изоставим изкуствените червени линии. Украинците би трябвало да получат това, което им е належащо ", добави Михал Шчерба и разгласи цялостна решителност за отбрана на демокрациите. 

" Трябва да създадем нашите общества по-устойчиви. Трябва да създадем нашите демокрации по-издръжливи, тъй като сигурността не опира единствено до танкове и военни самолетни, а значи и устойчивост на обществата и демокрациите. Призоваваме НАТО да ускори дейностите си и да се основе център за демократична резистентност в щаб квартирата на НАТО. Искаме да създадем НАТО по-силен от по всяко време. Нашата визия за НАТО е ясна: НАТО би трябвало да бъде Алианс за демокрации. Да отбрани всеки сантиметър на съдружниците си. Съюз, който споделя отговорно изгодите си. Швеция участва за първи път и би трябвало да приветстваме като член Украйна, която да я последва ", сподели още Михал Шчерба.

Инфо: Българска национална телевизия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР