Какви са заплахите пред сигурността на България на фона на

...
Какви са заплахите пред сигурността на България на фона на
Коментари Харесай

Кап. I ранг. Васил Данов: Отсъствието на Радев от Парламентарната...

Какви са заканите пред сигурността на България на фона на войната в Украйна и кои ще са водещите тематики на Парламентарната асамблея на НАТО през днешния ден? В студиото на „ Здравей, България ” тематиката разясняват капитан I сан Васил Данов, член на Атлантическия съвет на България, политологът Милен Керемедчиев и Искрен Иванов, специалист по интернационалните връзки.

Народното събрание е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит от ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те страни членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев. Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна. 

 

„ Тази асамблея е доста значима и идва няколко седмици преди европейските избори ”, сподели Милен Керемедчиев. Той означи една от главните тематики на асамблеята – войната в Украйна и означи, че „ от ден на ден гласове се надигат срещу продължаващата помощ ” към Украйна.

 

Според Васил Данов България има раздвоена от елементи позиция по въпроса, само че „ болшинството на изборите ще покаже, че не сме с Виктор Орбан и Путин ”. По думите на члена на Атлантическия съвет на България срещата на Парламентарната асамблея на НАТО е планувана отдавана и отсъствието на президента „ демонстрира пренебрежение ”.

По отношение на окупираните украински територии от Русия Искрен Иванов отбелязва, че „ Украйна може да се пази и да употребява оръжията ”, само че потреблението им на суверенна съветска територия е на „ нейна отговорност ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР