Извънредното положение в тихоокеанската островна територия Нова Каледония ще бъде

...
Извънредното положение в тихоокеанската островна територия Нова Каледония ще бъде
Коментари Харесай

Извънредното положение в Нова Каледония ще приключи, тъй като Франция разполага повече войски

Извънредното състояние в тихоокеанската островна територия Нова Каледония ще бъде анулирано във вторник сутринта след две седмици бурни вълнения поради френските проекти за смяна на разпоредбите за провинциални избори.

Извънредното състояние, наложено на 16 май, ще завърши в 20 часа в понеделник в Париж (18:00 GMT и 5 сутринта във вторник в Нумеа), сподели Елисейският замък в изказване в неделя вечерта, добавяйки, че към 480 повече чиновници на правоприлагащите органи ще бъдат ситуирани на територията като подкрепление за 3000 чиновници по сигурността, които към този момент са на място.

Насилието избухна в Нова Каледония, където към 40 % от популацията са локални канаки, до момента в който Народното събрание на Франция се готви да разиска конституционни промени, които ще разрешат на хората, пребиваващи на територията най-малко 10 години, да гласоподават на провинциални избори.

Критиците споделиха, че изменението ще размие въздействието на канаците при гласоподаване и ще подкопае съглашението от Нуме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР