Софийският градски съд отново не успя да разпита Димитър Любенов,

...
Софийският градски съд отново не успя да разпита Димитър Любенов,
Коментари Харесай

Съдът пак не успя да разпита Димитър Любенов, убил французин с поршето си

Софийският градски съд още веднъж не съумя да разпита Димитър Любенов, който през септември 2022 година с поршето си умъртви френски жител и рани тежко брачната половинка му.

Причината да се провали разпита не е в Любенов, защото, както на предходното съвещание, по този начин и този път, той се яви в залата.

Оказа се, че юристът му Мирослав Христов, който пази и Георги Семерджиев, е болен. А Любенов разгласи пред съда, че ще дава показания единствено в наличието на своя бранител.

Той е очевидец по делото против някогашните служители на реда Любка Гечева и Георги Малински. В нощта на злополуката те ескортирали Любенов, който бил пил. Освен това Малински има и обвиняване, че е взел 200 лв. рушвет.

Законът дава право на очевидец да дава показания в наличието на юриста си. Предишния път Любенов се беше явил със бранителя си, само че пък отсъстваше правосъден заседател. Неговият разпит ще се организира на 17 октомври, когато е идващото съвещание.

Днес показания дадоха двама очевидци, единият от които е чиновник в дежурната част на Шесто районно ръководство. Той обаче не бил приел сигнала за злополуката, защото по това време бил в отмора. Служителят на Министерство на вътрешните работи изясни какъв е реда за приемане на сигнали и по какъв начин се избира кой тъкмо автопатрул да бъде изпратен на съответен адрес, написа 24 часа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР