Четирима души са ранени при тежка катастрофа на пътя Хасково

...
Четирима души са ранени при тежка катастрофа на пътя Хасково
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 05.12.2022 г.

Четирима души са ранени при тежка злополука на пътя Хасково – село Манастир рано тази заран. Пътят е затворен и трафикът се пренасочва по обходен маршрут през селата Малево, Корен, Елена, Иваново и град Харманли. Пострадалите са откарани в Спешното поделение на хасковската болница. По първична информация възрастен водач с „ Форд “, който е и най-пострадал, се движил от Хасково в посока към Манастир. По незнайни към този момент аргументи колата му навлязла в насрещното платно и се блъснала в два автомобила, пътували в посока Хасково.

=====================================

Устойчивото потребление на електрически автомобили, което ще усъвършенства развиването на бизнеса в Ивайловград и Свиленград ще разискват на кръгли маси там през днешния ден и на следващия ден по трансграничен план с Гърция, осведомят уредниците. Срещата с районния бизнес в Ивайловград е от 11 ч. в постройката на общинската администрация, а на следващия ден - в същия час и също в общината, в Свиленград. Възможни бизнес модели и решения за дребни и междинни бизнеси показват специалисти на форумите, като коментират и административните стъпки в сходство с нормативната база, с цел да се конфигурират и ръководят зарядни станции. Идеята е да се подтиква построяването на мрежа от 50 електрозарядни станции до пролетта на 2023 година

=====================================

До 15 март ще е затварен част от бул. „ Ал. Стамболийски “ в Пловдив поради подготвителните действия по построяването на южния обходен колектор. Промяната в придвижването касае правата от кръстовището с ул. „ Димитър Талев “ до продължението на ул. „ Македония “. От общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “ осведомят, че се планува затварянето на тази част от булеварда да стане по обяд. От Община Пловдив предизвестяват водачите да се преценяват с посочените обходни направления.

Временна организация на придвижването е въведена от през днешния ден и в Димитровград. До 6 януари 2023 година ще е затворено за придвижване цялото пътно платно в сектора от ул. „ Груди Кирков “ при кръстовището с бул. „ Раковски “ до кръстовището с ул. „ Св. Климент Охридски “. Трафикът се пренасочва по обходни направления през ул. „ Иван Вазов “ и ул. „ Отец Паисий “, осведомят от общината. Това се постанова поради ремонт на ул. „ Груди Кирков “ в Димитровград, прецизират от локалната администрация.

=====================================

„ Коледа в музея “ показват от 11 ч. през днешния ден в лекционната зала на Регионален исторически музей-Хасково взаимно с Народния оркестър към общината, отдел „ Етнография “ и деца от учебните заведения. Инициативата ще продължи в същия час и в идващите дни до 9 декември. От през днешния ден стартира и обичайният Коледен базар на занаятите на площад „ Свобода “. Той се организира с присъединяване на Регионалната занаятчийска камара и ще продължи до 31 декември в това число. Всяка вечер до Нова година ще има и празнични концерти, за които входът е свободен.

====================================

Коледните светлини ще заблестят в Стрелча довечера. Общината в средногорското градче е провела тържество на централния площад, където всички дружно ще отброят алегорично последните секунди до грейването на коледната елха. Предвидена е и стратегия с присъединяване на локални обединения и гостуващи актьори. В градчето тече и благотворителна предпразнична акция “Купи и подари коледна усмивка “, проведена от Българския юношески червен кръст. Събират се хранителни артикули, които след 20 декември ще бъдат раздадени на самотно живеещи хора в потребност.

=======================================

Девин и Пловдив ще са домакини на международни шампионати по улов на риба през 2023 и 2024 година, осведомят от Българската федерация по риболовни спортове. Първото влиятелно интернационално съревнование ще се организира в Девин на 13 и 14 май 2023 година Рибари от целия свят ще се потвърждават в улов на хищна риба от брега на река Въча с изкуствени примамки. На други две съревнования хазаин ще е Пловдив. Състезанията ще се организират на Гребния канал в града на тепетата през 2024 година Това ще са Световното състезание на плувка, категории Мастърс, Ветерани и Инвалиди и Световно състезание по способ фидер, прецизират от Българската федерация по риболовни спортове.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Адриан Кулев и Тина Соколова
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР