Днешното заседание на Националния съвет на БСП върна колективното начало,

...
Днешното заседание на Националния съвет на БСП върна колективното начало,
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: От днес ръководството на БСП поема курс към обединение и помирение в партията

„ Днешното съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия върна груповото начало, разпоредбите и устава във действието на партията. Противно на всички изписани неистини, не е имало никакви преврати, реваншизъм и санкции. ” Това съобщи определеният за изпълняващ функционалностите на ръководител на Българска социалистическа партия Атанас
Зафиров, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ С днешните решения разбихме две съществени неистини от последните дни. Първата е за някакъв прелом, който се прави в партията, за някакви тъмни сили и подправени подписки, които стоят зад днешното съвещание на Националния съвет. Организатор на пленума е законното управление и законното Изпълнително бюро. Беше опровергана и още една неистина – че задачата на днешния пленум е привикване на ексклузивен Конгрес и смяна на Устава за анулация на директния избор. Нищо сходно не се е случило. Вървим по заложения от партията дневен ред ”, акцентира Зафиров.

Той разгласи, че в Българска социалистическа партия започва цялостен цикъл доклади и избори, който ще приключи с Конгрес до края на месец ноември. Прекият избор за ръководител на Българска социалистическа партия ще се организира в интервала сред 29 септември и 10 ноември 2024 година

„ Беше определен изпълняващ функционалностите на ръководител на партията, който да управлява този развой, както и работна група с началник Борислав Гуцанов, която да провежда процеса по подготовката и протичането на цикъла и Конгреса ”, заяви още Атанас Зафиров.

Националният съвет на Българска социалистическа партия, въз основа на резултатите от изборите за 50-о Народно заседание, които ни отредиха ролята на съпротива, удостоверява решението си да не поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Това е още един мит и настойчиво повтаряна неистина, която беше разобличена - тезата за търгашите, които желаят да отворят крепостта от вътрешната страна и да хвърлят партията в лапите на ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, разяснява Зафиров.

Организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов акцентира, че курсът на обединяване и на затваряне на всички фронтове, вътре
в партията и отвън нея, е извънредно значим за Българска социалистическа партия.

„ Включително подаване на ръка към институции, които бяха определени, с помощта на Българска социалистическа партия преди години, имаше избрани разминавания и в този момент не постоянно сме на едни и същи позиции, само че би трябвало да се градят мостове ”, сподели Гуцанов.

И заключи: „ Пътят е към отваряне на Българска социалистическа партия, към връщане на всички, които по някакъв метод са били афектирани, по някакъв метод не са се почувствали намястото си и дейности, които да създадат лявото мощно. България има потребност от мощна лява партия – от мощна Българска социалистическа партия. ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР