Чакайте да видите каква история ще ви разкажа сега. Свети

...
Чакайте да видите каква история ще ви разкажа сега. Свети
Коментари Харесай

Техниката убива любовта

Чакайте да видите каква история ще ви опиша в този момент. Свети Серафим Саровски си е другарувал с мечките, яли са от ръката му. Други такива праведни хора са били огромни другари с животните. Понеже, когато са основани те от Бога, им е вменено да се подчиняват на индивида. Но заради неговите натрупвания човешки някои от животните му стават съвсем врагове. В началото всички животни са принадлежали на Адам, той им е бил шеф, дал им е имена. Тоест, положението, за което ще ви приказвам, е естествено и по дифолт.

Издадох се още с първите фрази, трябваше малко да ви помъча. Да ви заблудя, че ще ви приказвам за днешната техника и за това по какъв начин компютрите и смарт телефоните убиват човешкото другарство, само че тая тематика към този момент ми е банална, а моята нова история е удивителна.

Яни, съседът ми на село, единствено чака да си ида, и сядаме вечерта край масата да разнищваме някои общи въпроси. (Някой ден ще издам книга с такова заглавие - " По някои общи въпроси " ). Щото, споделя ми, с Ганчо Чалъка такива значими тематики не мога да разисквам, на оня му дай единствено за кози и свине да приказва. Яни постоянно гледа научнопопулярните ТВ канали за животни и природа и след това ми преразказва чудесата, които е чул и видял. Радвам се по какъв начин към момента се удивлява на тия години, той е юноша на 73. Дай му по през целия ден да се грижи за растенията си в двора и да се възхищава на техния растителен разсъдък. Стигаме до еволюционните въпроси и този път, доста ясно. Чарлз Дарвин ни е обичан създател, нищо, че не сме го чели задоволително. Следващия път ще го донеса и напряко ще му го изтъквам, до момента в който ми налива втората ракия. Пърформанс да видите вие тогава!

И по този начин, шеф ли е индивидът или не е? Аз му оповестявам библейските доводи. А той ми вика: в този момент ще ти опиша едно време на пчелина какво ми се случи. Имах пчелин отвън село, в едно диво място. Там си спях и живеех през лятото. Веднъж намирам под сушината един незначителен смок-стрелец, целият впримчен окончателно в някакъв прокъсан чувал от картофи. Беше съвсем беззащитен и подготвен за оня свят. Освободих го, намокрих го с вода, посвестих го. Оставих го в един кашон, до момента в който се възвърне. И станахме другари. Живееше си на виличката, някъде в близост. Мишки, колкото искаш, храна има. Щом се появя аз отнякъде, изниква и той. Лежи си до мен. Мръдна аз из двора, той след мен. На няколко крачки по този начин, само че ми позволяваше и да го погаля. И си му приказвам, както в този момент приказвам на котарака. Здравей, по какъв начин си, всичко наред ли е… Голяма обич се завърза. Но това му изигра неприятен номер. Толкова ме беше заобичал, че още щом чуеше москвича, отдалече изпълзяваше и идваше да ме посрещне. Не съм го и усетил по какъв начин съм минал през него косо. Гръбнакът му не беше счупен, още мърдаше, само че очевидно ребра и други органи са били повредени. Вдигнах го от пътя, пуснах го на двора, той се пораздвижи, не беше мъртъв, само че някак посърна. Никога повече не го видях.

Ето по този начин техниката постоянно убива любовта. А знаете ли вие, че птиците преди зимата, преди да падне огромен сняг, си събират камъчета. Те им оказват помощ за храносмилането във воденичката. Винаги предусещат времето. И се запасяват. Ако оставите кокошките без камъчета, те умират. Яни ми ги споделя тези мъдрости. Предусещат също по този начин и земетресенията, това съм го виждал. А на филм съм виждал и по какъв начин предусещат бомбардировка. Мъдрост има у тях. „ Ъндърграунд “ на Кустурица стартира с този миг. Животните в белградския зоопарк полудели, преди още да чуят бръмченето на британските и американски самолети през Втората международна. После по разрушените улици на града се разхождали лъвове и слонове. А наскоро пък един слон избавил детенце от цунами няколко часа преди да залее острова. Взел го с хобот, вдигнал го във въздуха и го отнесъл на няколко километра във вътрешността. Всички други хора на брега били отнесени… А покръстеният помак Емир – Неманя постоянно демонстрира животни, които са по-човечни от индивидите – маймуни, гъски, змии. В тоя последния си филм „ На Млечния път “ не ни го споделя по този начин безшумно като преди, а напряко го изкрещява… Дотам я докарахме, в действителност, братя и сестри. Зверовете ни надминаха по доброта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР