Бях изненадан да открия, че цялото ми семейство и аз

...
Бях изненадан да открия, че цялото ми семейство и аз
Коментари Харесай

Властите в Лондон не допуснаха Христо Грозев на БАФТА, бил заплаха за обществото

Бях сюрпризиран да открия, че цялото ми семейство и аз няма да бъдем позволени от английската полиция да присъстваме на премиите BAFTA този уикенд, където е номиниран документалният филм „ Навални “.  Причината е: ние „ представляваме риск за публичната сигурност.

Това написа журналистът от проверяващата група Bellingcat  Христо Грозев, който взе участие в документалния филм „ Навални “.

„ Разбирам нуждата да се пази публичната сигурност (въпреки че не разбирам по какъв начин синът ми или щерка ми съставляват риск за обществото). Но моменти като този демонстрират възходящите рискове за самостоятелните публицисти по света “, добавя той.

„ Тези рискове не произтичат единствено от диктатори-убийци, само че и от това, че гласовете на публицистите са заглушени, вместо да се усилват, от цивилизования свят, на който се пробват да служат “, отбелязва журналистът.

Припомняме ви, че Христо Грозев бе разгласен за търсене от Русия а 26 декември. И до в този момент Москва не е дала пояснение какви обвинявания са повдигати против журналиста. Руските управляващи настояват, че опасност за Грозев няма на територията на Европа, само че той ще бъде арестува в случай че влезе в страта.

Въпреки това преди няколко седмици управляващите в Австрия, където Грозев живее от години, го предизвестиха, че против него се готви атентат.

„ Австрийските управляващи считат, че там не съм в сигурност “, споделя Грозев, сподели грозев тогава, като съгласно Файненшъл таймс са били наети съветски убийци, които са го издирвали благодарение на локалните управляващи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР