Чака ни голям обрат на времето! Отговорните институции да вземат

...
Чака ни голям обрат на времето! Отговорните институции да вземат
Коментари Харесай

Чака ни голям обрат на времето!

Чака ни огромен поврат на времето! Отговорните институции да вземат ограничения за разчистване на корита на реки и градски шахти, с цел да не се стигне до огромни наводнения. Това заяви синоптикът Петър Янков. той предизвести, че от вторник настава интервал на утежняване на времето и интензивни превалявания. 

„ Прогнозата ми е доста неприятна, само че мощно се надявам да не се сбъдне. От вторник до събота другата седмица ще има интензивни превалявания, като първоначално ще бъдат най-вече в Западна България, а по-късно ще се пренесат и по Черноморието. Очакванията са да паднат сред 50 и 100 литра на квадратен метър. Най-тежко ще е ситуацията в петък и събота, тъй че бъдете изключително деликатни. Възможни са и мощни гръмотевични стихии. Лошото време се дължи на транспорт от запад на влажни въздушни маси, познати като атлантически нахлувания. Положението ще е съществено освен у нас, само че и на съвсем задачите Балкани – Сърбия, западните елементи на Румъния и Северна Македония “.

Янков опворега прогнозите, че лятото се завръщало. Според него неприятното време ще се проточи най-малко до 5 юни. Дългосрочната прогноза сочи, че едвам след тази дата ще има усъвършенстване на атмосферните условия и температурите ще се покачат.

Петър Янков

Слабите превалявания стартират още през днешния ден, като ще бъдат в източните региони на страната, само че до следобяд ще спрат. На запад също ще има валежи и прегърмявания, само че без градушки. Утре преваляванията ще продължат, като в централните и източните елементи на България ще има повече слънце.

Явор Дачков изпепели Кирил Петков и Асен Василев: Сравни ги с колумбийски наркобарони! 25.05.24 16:35 Никола Минчев изнагля: Няма нищо трагично и фрапантно в записите за кеша 25.05.24 16:05 ИЗВЪНРЕДНО: Голям пожар бушува във Варна! 25.05.24 15:37 Бойко Борисов шокиращо: „ Кирил Петков си призна пред мен, че той е разпоредил противозаконния ми арест “ 25.05.24 14:59 Чака ни огромен поврат на времето! 25.05.24 14:32

Източник: България през днешния ден

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР