Как да си направим напитка, наречена елексир на младостта у

...
Как да си направим напитка, наречена елексир на младостта у
Коментари Харесай

Как да си направим напитка, наречена еликсир на младостта у дома

Как да си създадем напитка, наречена елексир на младостта вкъщи. Комбуча е газирана сладко-кисела напитка, която се подготвя въз основата на чай. Основните съставки на комбуча са квас, захар и черен чай, а самата комбуча е в основата на напитката. Тази напитка е доста потребна, само че не се продава на ниски цени в магазините.

Как да си създадем напитка, наречена балсам на младостта вкъщи

Как да си създадем комбуча вкъщи

За нея несъмнено ви би трябвало комбуча – тя е в основата на тази напитка.

Политическа партия е злополука: Авторитарните нагони и самоназначилите се за “добри сили ” би трябвало да бъдат лимитирани 24.05.24 09:05 Как да си създадем напитка, наречена балсам на младостта вкъщи 24.05.24 09:01 Намерете префкетната работа единствено за минути с JOBee! 24.05.24 08:55 Наш заветен дълг е да не оставаме равнодушни към илитерати и политкоректни подлизурковци 24.05.24 08:50 Сграда се срути в Майорка, има починали (ВИДЕО) 24.05.24 08:37

След това се нуждаете от 100-150 г захар, трилитров буркан и чай. По-добре е да приемате зелен чай с огромни листа без аромати. Чаят се нуждае от 1,5-2 супени лъжици. лъжици

Подготовка малко по малко

Добавете захар и чай в 3-литров буркан, напълнете съвсем изцяло с вряща вода. Когато чаят се охлади до стайна температура, прибавете комбуча. Затворете с похлупак, не пипайте 3-4 дни.

Когато напитката се влива, не забравяйте да я прецедите, изсипете в бутилки и я поставете в хладилника. И в това време можете да поставите нова партида комбуча.

Между другото, можете да добавите плодове и други сокове към напитката.

За какво е потребна комбуча?

Напитката, получена от комбуча, се назовава балсам на младостта поради лечебните си свойства. Комбуча се състои от комплекс от скъпи субстанции:

оцетна, млечна, оксалова и глюконова киселина;

ензими – каталаза, амилаза, липаза и протеаза;

липиди;

хлорофил;

витамини C, PP, D, B;

танини и смолисти вещества;

кофеин;

гликозиди, алдехиди и други

Източник: Instagram/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР