ЕК глоби производителят на Милка“ с €338 милиона глоба заради

...
ЕК глоби производителят на Милка“ с €338 милиона глоба заради
Коментари Харесай

ЕК глоби производителят на „Милка“ с €338 милиона глоба заради шмекерии

ЕК санкции производителят на „ Милка “ с €338 милиона санкция поради шмекерии. Един от най-големите производители на шоколад и други сладки произведения в света – Mondelez International, беше санкциониран от европейските регулатори с 337, 5 милиона евро. Причината е, че колосът е бил потвърдено махленски във възпрепятстване на трансграничната търговия с шоколадови произведения, бисквити и кафе сред страните от Европейски Съюз, заяви организация „ Ройтерс “, представена от Money.bg.

В България компанията продава шоколадите Milka и Toblerone, бисквитите Oreo, кафето Jacobs и други. Компанията е притежател и на фабриката в гр. Своге, която създава и през днешния ден именития от соцвремето едноименен шоколад.

КОНСТАТАЦИИТЕ

Европейските управляващи установяват притеснително държание на международния колос, в това число и в България. Европейската комисия упреква Mondelez, че пречила на търговците в съюза да продават артикули сред страните – членки в интервала 2015-2019 година Това се случва макар че Европейски Съюз поддържа обединен пазар, който има за цел да подсигурява свободното придвижване на артикули – а оттова и по-добри цени.

Европейска комисия санкции производителят на „ Милка “ с €338 милиона санкция поради шмекерии 25.05.24 08:55 Става забавно! Виктор Орбан и Румен Радев ще обсъдят горещи тематики 25.05.24 08:24 Катастрофа с зрелостници в центъра на София! 25.05.24 07:55 Срамота: На 24 май рухна къщата на Димитър Талев в Северна Македония! (СНИМКИ/ДРОН) 25.05.24 07:33 Чака ли ни нов поврат на времето? 25.05.24 07:09

В отчета на комисията има 22 образеца, в които е открито, че Mondelez е взела участие в съглашения, ощетяващи конкуренцията. Комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер разгласи, че колосът е упрекнат, че е отказал да доставя търговец в Германия, с цел да предотврати препродажбата на шоколад в Австрия, Белгия, България и Румъния, „ където цените са по-високи “.

ЦЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

От години потребителите в България постоянно си задават въпроса за какво избрани артикули на една и съща марка са трагично по-евтини в чужбина. Отговорът на този въпрос, които вгорчават усета от лакомствата поради двойно поскъпналите им артикули в действителност пристигна от Брюксел.

SafeNews.bg напомня, че компанията Mondelez е един от най-големите производители на шоколад, бисквити и кафе в света. Приходите се пресмятат на над 36 милиарда $. Според последния оповестен доклад на българското сдружение „ Монделийз България “ ООД към 31 декември 2021 годишните доходи от локалния пазар възлизат на близо 163 милиона лв.. За 2023-а година амepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa зaxapни издeлия Моndеlеz е c нeтнa пeчaлбa от умопомрачителните близo $5 милиapдa.

Източник: Money.bg

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР