Ще се случи ли в София? Срещу 50 лева и

...
Ще се случи ли в София? Срещу 50 лева и
Коментари Харесай

Ще се случи ли в София? Срещу 50 лева и влизаш с кола в парка

Ще се случи ли в София? Срещу 50 лв. и влизаш с кола в парка. Ненаситната за приходи Столична община е измислила нов метод да си докара пари, които обаче след това никой не вижда къде се влагат. Имайки поради по какъв начин да вземем за пример преди години обясняваха на пасажерите на градския превоз, че когато всички станат постоянни, превоза ще бъде нагъсто и ще има навеси на всякъде, към този момент никой не има вяра. В градския съвсем няма нередовни пасажери, само че нищо от обещаното не се е случило. Освен цялостната замяна на транспортните средства през последните 10 години.

Столична община предлага да се увеличи цената на месечното позволение за влизане с автомобил в парковете в София, а също и да се вкара дневен пропуск за същото против 50 лева

Това гласят промени в Наредбата за локалните такси, които столичните зам.-кметове по финанси и екология Иван Василев и Надежда Бобчева са внесли за публично разискване. 15 юни е срокът за подаване на мнения и мнения по предлагането е 15 юни, заяви СЕГА. 

Ще се случи ли в София? Срещу 50 лв. и влизаш с кола в парка 25.05.24 19:57 Удареният от мълня мъж в София с шокиращи разкрития! 25.05.24 19:29 Скандал: Член на Висш съдебен съвет бил с 12 хиляди лв. заплата около Българска социалистическа партия? 25.05.24 19:09 Калина Андролова: Социалните мрежи и медиите основават лумпени 25.05.24 18:48 Валерия Велева: Разпространените от „ Афера “ записи за ПП-ДБ не са компромат, а документ! 25.05.24 18:27

В настоящата общинска разпоредба за зелените системи влизането в Борисовата градина и останалите паркове с МПС е позволено единствено за зареждане на търговски и обслужващи обекти. Така на колите се издава пропуск с информация за обекта, който обслужва, съобщение за възбрана за паркиране на територията на обекта и така нататък След случая с отрязаните дървета в къпалнята „ Мария Луиза “ м.г. към наредбата бе включено и условие зареждащите коли да се движат по авансово избран маршрут.  

Мотивите за предлагането на Василев и Бобчева за въвеждане на дневна такса са много странни. Според тях рез последните години Борисовата градина и други паркове са се трансформирали „ в притегателно място за образуване на разнообразни мероприятия- държавни, общински, благотворителни, публични (спортни и културни), в това число и от частни лица “. Те показват, че въпросните прояви траят от един до няколко дни, за което кметът на София издава позволение.

„ За обезпечаване на тяхното осъществяване е допустимо да се наложи издаване на позволение за достъп на разнообразни МПС за подкрепяне построяването на подиуми, шатри, доставка на съоръжение и други В този смисъл се постанова разширение обсега на тази услуга посредством въвеждане на диференциран метод при издаване на разрешението от позиция на интервала, за който същото се издава “, пишат още заместниците на Васил Терзиев. В момента достъпът до Борисовата градина е единствено с месечни пропуски.  

Идеята на Василев и Бобчева е дискусионна, в случай че общината е откровена в желанието си да лимитира автомобилния достъп до парковете.

Ако кметството вкара дневна такса за влизане с автомобил в Борисовата градина и в останалите зелени територии, надали някой гражданин на София се съмнява, че от новостта ще се възползват тези, които са се разлигавили, като се пробват да влязат с автомобил и в най-причудливи места.

И в този момент в обществените мрежи постоянно могат да се видят фотоси на водачи, които карат до кортове или до заведенията в Борисовата градина. Самият Василев признава в ревюто си до общинския съвет разгласи, че ниската цена на месечния абонамент сега (30 лева.) е „ причина за увеличение на използването на тази услуга през последните години “.

По време на Йорданка Фандъкова Столична община предприе необичайно държание. Институцията не разполага или не желае да даде информация какъв брой санкции е наложила на водачи, които са влезнали без позволение с автомобил в Борисовата градина. Питането беше отправено от „ Демократична България “, само че отговорът на Фандъкова не съдържаше съответната информация. 

Заместниците на Васил Терзиев оферират месечния абонамент да нарастне от 30 лева на 300 лева Мотивът е, че таксата е въведена през 2008 година и от този момент до момента цената й не е променяна.

„ За този интервал доста са увеличени цените на енергоносителите; размерът на възнагражденията за персонал; цените на първични материали и материали, както и равнищата на инфлация в страната през последните няколко години. Тя оказва въздействие върху всички разноски на общината, формиращи размера на цената за даване на тази услуга. Завишени са разноските за поддържане на зелените площи, премахване на вреди по растителността, ремонт и полагане на настилки в парковете, защита и други, в това число действия по озеленяване, непорочност и така нататък

Текущата прехрана на парковете и градските градини е повишена неведнъж, изключително през последните няколко години “, разясняват Василев и Бобчева.

Източник: Сега

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР