Машините за вота на 9 юни са напълно готови, софтуерът

...
Машините за вота на 9 юни са напълно готови, софтуерът
Коментари Харесай

Готови ли са машините за вота на 9 юни?

Машините за вота на 9 юни са изцяло подготвени, софтуерът е същият. Това съобщи в предаването " Говори в този момент " юрист Иван Тодоров, притежател на машините, с които гласуваме.

" Гласуването с машини е безпроблемно, имаме цялостна подготвеност, машините са изцяло подготвени, софтуерът е същият, няма какво да се направи с него. Той е сертифициран, да ще го сертифицират още един път, само че е същият. Надявам се този път ЦИК да направи нужното и да няма проблеми с хартията за отпечатване на разписките от гласуването, откровено се надявам. Между другото, виждам едно усъвършенстване в тяхната работа, нека това се изрази и в това отношение ", акцентира Тодоров.



Той не е известен дали ще бъде позволен казусът с мачкането на хартията от предишните избори. По негови думи, машините към този момент са под контрола на ЦИК.

" Те се охраняват от ЦИК, тя си ги пое, ние правим самата организация на изборите и вършим софтуера и се работи с наш програмен продукт при самото гласоподаване. Не е имало никакви проблеми. Кога има проблеми с машините Бутат се машините, падат на земята, прекъсва се контактът, минава някой, стопира токът, хартията блокира печатащото устройство, това са проблемите с машините, в случай че има по-добра грижа, няма да има никакви проблеми, също така, това са единични проблеми ", безапелационен е юрист Тодоров.

" Минавали сме през два типа избори, композиция от разнообразни типове избори, в никакъв случай не е било проблем. За нас няма проблем, всичко ще бъде направено тъкмо ", сподели още той.

Целият избирателен развой се управлява от Централната изборна комисия, споделя законът. Точно за това всеки проблем, обвързван с машините и машинния избор, се взема решение точно от ЦИК.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР