Бургас. Общността на бургаските арменци, една от най-задружните в страната,

...
Бургас. Общността на бургаските арменци, една от най-задружните в страната,
Коментари Харесай

Ден на арменската култура предстои в Бургас на 29 май

Бургас. Общността на бургаските арменци, една от най-задружните в страната, кани жителите и гостите на града на Ден на арменската просвета, Това оповестиха от Общината. Събитието ще се организира в Морската градина. Поводът е годишнина от оповестяването на Независимостта на Армения.

Организаторите дават обещание динамична и пъстра стратегия. Наред с музикалните и танцувални осъществявания, ще се организира благотворителен базар с кулинарни творби и сувенири. Началото ще бъде обещано в 10.30 часа с поднасяне на цветя при Паметника (от признателните арменци за българския народ) до " Морско казино ". Там ще чуете къса сказка и рецитал с присъединяване на известни арменци от Бургас и страната.

След това програмата се реалокира на открита сцена " Охлюва ". От 11.00 часа ще засвири Общинският духов оркестър с диригент Анастас Камиларов. На сцената ще видите и чуете още доста реализатори.

Всеки е добре пристигнал. Входът е свободен. Денят на арменската просвета се провежда със съдействието на Община Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР