София. Главна дирекция “Борба с организираната престъпност по разпореждане на

...
София. Главна дирекция “Борба с организираната престъпност по разпореждане на
Коментари Харесай

ДБ: Прокуратурата извършва проверка по изказвания на Ивайло Мирчев за руско влияние върху българските спецслужби

София. Главна дирекция “Борба с проведената престъпност ” по предписание на Софийската градска прокуратура е образувала инспекция по медийни изявления през юли на тогавашния народен представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев за съветско въздействие върху българските спецслужби, оповестиха от Демократична България . Той е притеглен като очевидец и през днешния ден сутринта за към половин час му бяха снети сведения в ГДБОП. Предоставил е на проверяващите и експертен отчет за съветското въздействие в България и Източна Европа, като се надява прокуратурата на Иван Гешев също да се запознае с него.

“В сведенията, които ми бяха снети, описах същото, което настоявам през последните месеци – има съществени индикации, че част от българските служби, вместо да работят за националния интерес, работят за увеличение на съветското въздействие в страната ”, сподели Мирчев на излизане от ГДБОП.

“Надявам се, че ще бъдат взети съответните ограничения, с цел да може българските служби да работят за ползите на страната. Това е нашата работа като политици – да пазиме публичния интерес ”, добави Ивайло Мирчев, който е лидер на листите на “Демократична България ” в Бургас и в Разград за изборите на 2 октомври.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР