Абу Даби. България има амбицията за много по-активен двустранен диалог

...
Абу Даби. България има амбицията за много по-активен двустранен диалог
Коментари Харесай

Румен Радев: България има амбицията за по-активно партньорство в енергетиката и високите технологии с ОАЕ

Абу Даби. България има упоритостта за доста по-активен двустранен разговор с Обединените арабски емирства, който да води до съответни резултати в енергетиката, високите технологии, нововъведенията, превоза и други области от съвместен интерес. Това съобщи президентът Румен Радев, който дойде в Абу Даби за формалното си посещаване в Обединените арабски емирства на 1 и 2 септември, оповестиха от президентската институция. Държавният глава бе посрещнат от почетен строй и организира работна среща с Ахмед Али Ал Сайе – държавен министър, координиращ и двустранните връзки с Република България. Визитата на българския президент е по покана на президента на ОАЕ и държател на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който ще посрещне на следващия ден президента Румен Радев с публична гала в президентския замък в Абу Даби. Двамата ще имат среща на „ четири очи “, след което ще се проведат пленарни диалози сред формалните делегации на България и ОАЕ.

В наличието на двамата президенти ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство сред България и Обединените арабски емирства. Целта на съглашението е да насърчи развиването на съдействие в необятен набор от области, измежду които стопанската система, търговията, вложенията, туризма, образованието, цифровите технологии, културата, младежта и спорта.

В Президентския замък в Абу Даби ще бъдат подписани и двустранни документи за съгласие в областта на туризма, на земеделието, на образованието, на културата, както и Меморандум за съгласие за продан на вести и съдействие сред Българската телеграфна организация и информационната организация (WAM) на ОАЕ. Двете страни работят и за реализиране на Споразумение за поощряване и взаимна отбрана на вложенията сред държавните управления на България и ОАЕ.

Президентът Румен Радев ще открие в Абу Даби бизнес конгрес, в който ще вземат присъединяване представители на компании от двете страни в региона на високотехнологични производства и нововъведенията, превоза, осведомителните и информационните технологии, енергетиката, отбранителната промишленост.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР