Киев. Украинската армия продължава да унищожава логистиката на руската армия

...
Киев. Украинската армия продължава да унищожава логистиката на руската армия
Коментари Харесай

УНИАН: ВСУ отговори с ирония на Москва, че контранастъплението в Херсон се е провалило

Киев. Украинската войска продължава да унищожава логистиката на съветската войска в Херсонска и Запорожка област и го прави дейно. Това означи в ефира на украинските задачи ръководителят на пресцентъра на Оперативно командване „ Юг “ на ВСУ Наталия Гуменюк, представена от УНИАН .

По-специално, въоръжените сили на Украйна не престават да нападат понтоните през реките. Гуменюк ги назова „ лего-конструктори “: „ Това е подобен безконечен лего-конструктор, тъй като, осъзнавайки, че са под наш огнев надзор, те не престават да извайват тези шлепове, като че ли от пластилин. А ние продължаваме методично да ги перфорираме “.

Гуменюк разяснява и неотдавнашното изказване на съветското министерство на защитата, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна на юг „ се е провалило с гръм и тропот “.

„ При тях гърмеше толкоз мощно, че сбъркаха трясъка от тяхните удари с този от нашите, очевидно по тази причина не са чули същинското положение на нещата. В последна сметка времето и нашата устойчивост ще кажат всичко “, съобщи тя.

Според Гуменюк морално-психологическото положение на вражеските войски на десния бряг на Херсонска област „ е доста разтърсено, те са обезверени и демотивирани “.

„ Тъй като офицерите не са настроени да водят никакви военни дейности, а са настроени в противоположната посока - към левия бряг. Те се пробват да запазят редовия състав на предната линия и да имитират прекачване на части, тъй че хората да получат усещането, че се изтеглят запаси. Моралът е в наша изгода. За тях е задоволително просто да сложат оръжие “, продължи Гуменюк.

Съгласно сводката на Генералния щаб на ВСУ от сряда сутринта, руснаците не престават да настъпват в Донбас. Натискът е най сериозен в направленията Бахмут, Веселая котловина и Зайцево, само че съветските сили са отстъпили.

Щурмът в направленията Красногоровка и Мариинка също е приключил с крах за съперника, настояват от ВСУ.

Продължават боевете в Бахмутско и Авдеевско направление - в регионите на Кодема, Зайцево, Песков, Первомайское и Мариинка.

Освен това, съгласно Киев, въоръжените сили на РФ се прегрупират за сметка на едва подготвени доброволци от трети армейски корпус в Запорожското направление, с цел да възобновят настъплението.

Това, настояват анализатори от Института за проучване на войната, демонстрира, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, публично оповестено преди няколко дни, принуждава врага да промени целите.

Експертите също считат, че Русия ще премине към отбраната на Мелитопол, значим логистичен център сред Ростовска област и юга.

Войските на Украйна не престават да упражняват огнево влияние върху логистичните пътища на руснаците в Херсон, като не разрешават на съперника да попълни жива мощ, муниции и техника, показват от Института за проучване на войната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР