Москва. Газпром“ започва да проектира нов газопровод до Китай от

...
Москва. Газпром“ започва да проектира нов газопровод до Китай от
Коментари Харесай

„Интерфакс“: „Газпром“ строи нов газопровод до Китай

Москва. „ Газпром “ стартира да проектира нов газопровод до Китай от съветския Далечен изток, анонсира ръководителят на борда на шефовете Алексей Милер по време на конферентен диалог, отдаден на Деня на служащите в нефтената и газовата индустрия, предава „ Интерфакс “ .

„ Източната стратегия, несъмнено, значително е ориентирана към разширение на опциите ни за експорт за доставка на газ на китайския пазар. Знаем, че китайският пазар е най-динамичният пазар в света и през идващите 20 години, съгласно прогнозите, нарастването на потреблението на газ в Китай ще бъде 40% от нарастването на международното ползване на газ в света.Затова подписахме различен контракт за доставка на газ за Китай.Това е „ далекоизточният “ маршрут.Вече започваме да създаваме проектно-финансовите документи за този план “, изясни Милер.

„ И, несъмнено, планът „ Союз Восток “, главен газопровод през Монголия, който ще бъде продължение на основния газопровод „ Силата на Сибир 2 “, добави той.

Ръководителят на Газпром означи, че преработката се трансформира във значимо направление за компанията в сегашния интервал от време.

„ Ние изпълняваме два от най-мощните планове в този бранш. Това е цех в Уст-Луга и това е цех в град Свободни. Амурският газопреработвателен цех, знаете, се построява в периодите и настоящият статус на строителството на плана е 86%. Ние също по този начин работим върху надграждане на преработвателни мощности в други райони на страната “, съобщи ръководителят на съветската компания.

Както беше обявено, на 3 февруари 2022 година Китайската национална петролна корпорация (CNPC) и Газпром подписаха контракт за доставка на природен газ от съветския Далечен изток. Споразумението за 10 милиарда куб. м на година е за 25 години.

За доставките в Китай е належащо да се построи малко (около 25 км) отклонение от към този момент приключената автомагистрала Сахалин-Хабаровск-Владивосток, която минава около китайската граница. Става дума за магистрален газопроводен клон, газоизмервателна станция и пречиствателна станция за естествен газ; има опция за създаване на спомагателни уреди за обработка и сушене на газ.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР