Булгаргаз подписа днес допълнително споразумение с ГАЗТРЕЙД С.А. към сключеното

...
Булгаргаз подписа днес допълнително споразумение с ГАЗТРЕЙД С.А. към сключеното
Коментари Харесай

Булгаргаз удвои резервирания капацитет на терминала за втечнен газ в Александруполис

" Булгаргаз " подписа през днешния ден в допълнение съглашение с ГАЗТРЕЙД С.А. към подписаното на 14 март 2022 година съглашение за потребление на терминала за полутечен природен газ (LNG) Александруполис. Така сдружението усилва размерът на резервирания потенциал на 10 600 000 MWh/година(1 млрд, куб. м. годишно - бел. р.) за интервал от 10 години, считано от годината на въвеждането в комерсиална употреба на терминала. Това оповестиха от " Булгаргаз ".

Оттам прецизират, че това става в осъществяване на решение на Министерски Съвет 15 септември 2022 година По този метод " Булгаргаз " удвоява резервираният потенциал, който до преди този момент беше 500 млн. куб. м. годишно.

Увеличаването на потенциала за предпазване и регазификация на терминала за полутечен природен газ до Александруполис от страна на " Булгаргаз " обезпечава енергийната сигурност на страната, непрекъснатостта на доставките и диверсификация на източниците и маршрутите на доставка на природен газ, акцентират от сдружението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР