Нуждите на българската култура и образование са политически въпрос, не

...
Нуждите на българската култура и образование са политически въпрос, не
Коментари Харесай

ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката

Нуждите на българската просвета и обучение са политически въпрос, не засягат единствено общността. Затова в навечерието на 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ГЕРБ-София организира поредност от срещи с представители на просветителния и културен бранш.

" Образованието и културата са два бранша, които са значими за една страна толкоз, колкото и стопанската система ", обявиха претендентите за български и европейски парламент от ГЕРБ.

Дългогодишният кмет на София и претендент за депутат в 25 МИР Йорданка Фандъкова и лидерът на 23 МИР Георги Георгиев увериха представителите на бранш " Висше обучение ", че настояванията им ще бъдат чути. Двамата поеха ангажимент, че като депутати в идващото Народно заседание ще се борят за достойното заплащане в двата бранша.

" Разговорът за обучение е доста значим. През дългите години, в които работих в просветителната система, както и като кмет на София мотивацията ми постоянно е била развиване и грижа за образованието. Благодаря на Красимир Вълчев и екипа на ГЕРБ, които работиха през годините за промени в образованието, за които през днешния ден малко се приказва. Но работещите в просветителната система си спомнят направеното ", уточни Фандъкова. По думите й автомността и салдото във висшето обучение са водещи за стойностна смяна към условията на бъдещето и поколенията.

Георги Георгиев от своя страна съобщи, че нито един учител не е станал подобен поради заплащането, а поради идеята. Той беше безапелационен, че всеки български преподавател заслужава почтено възнаграждение.

" За учителите тяхната работа е идея. А отношението на страната към тях е определящо, тъй като финансирането на просветителната система през бюджета е явен знак на почитание към учителите от страна на страната. Не са значими апелите по време на акция, значимо е какво правят държавниците по време на своя управническия мандат. Като ръководеща партия ГЕРБ се е потвърдила като фактор в това отношение! ", безапелационен бе Георгиев.

На срещата участваха и претендентите за народни представители Христо Гаджев, Красимир Вълчев, Кристиян Маджуров и Александър Ненков.

Среща с шефовете и преподавателите от учебни заведения и детски градини в 24 МИР организираха лидерът на листата Рая Назарян и претендентите Савина Савова, Станислав Петрунов, Христо Гаджев, Томи Николов, Радостина Белчева, Мартин Атанасов, Ивайло Цеков, Анжела Димчева, Анжела Христова, както и претендентът за евродепутат Себастиан Таджер. Гости на събитието бяха също общинските съветници от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Диян Стаматов.

Рая Назарян показа програмата на ГЕРБ-СДС в бранш " Образование " пред присъстващите, като акцентира, че образованието е главен приоритет в програмата за ръководство на ГЕРБ. По думите й, направеното в бранша по време на ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ е красноречиво доказателство за отношението на партията към бранша.
 Калин Сърменов и Йорданка Фандъкова Калин Сърменов и Йорданка Фандъкова Източник: Политическа партия ГЕРБ

На срещата с културните дейци участваха ярки лица като братя Аргирови, Милена Славова, Калин Сърменов, Йоана Драгнева, Калин Вельов, Искрен Пецов и други. Обсъдиха се въпросите от бранш " Култура ", както и част от програмата на ГЕРБ-СДС в тази част. Специален посетител беше и лидерът на листата за Европейски парламент Росен Желязков.

Йорданка Фандъкова, показа, че в никакъв случай не е разделяла секторите на обучение и просвета, тъй като те вървят ръка за ръка. " Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от креативния дух ", уточни дългогодишният кмет на София.

Тя регистрира и направеното: " В София успяхме да създадем и да развиваме две от най-големите стратегии за поддръжка на артистите и креативния бранш, създадохме подиуми и галерии навън и изградихме център за модерно изкуство. Правихме го дружно с представители на културната общественост. Моят ангажимент е разговорът и взаимната ни работа да продължат ".
 ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкоз значими, колкото е и стопанската система ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкоз значими, колкото е и стопанската система Източник: Политическа партия ГЕРБ

Събитието бе почетено от претендентите за народни представители и за Европейски парламент: Тома Биков, Христо Гаджев, Даниел Александров, Савина Савова, Станислав Петрунов, Томи Николов, Ева Митова, Анжела Димчева, Петър Митев, Георги Владов, Себастиян Таджер, Елизабет Петрова, Анжела Христова, общинският консултант Мирослав Боршош и районният координатор на ГЕРБ в Оборище Маргарита Александрова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР