Вероятно знаете за важността от тренировките за здравето, но знаете

...
Вероятно знаете за важността от тренировките за здравето, но знаете
Коментари Харесай

5 Топ упражнения за повече енергия и тонус +1, което със сигурност не знаете

Вероятно знаете за значимостта от тренировките за здравето, само че знаете ли какво става във вашето тяло, когато се движите? Нека ви споделим по-детайлно тази тематика тук.

Когато упражняваме, нашето тяло прави няколко неща по едно и също време, които ни карат да се усещаме енергични и подготвени да се впуснем в деяние през целия ден.

Един от основните механизми е, че тренирането подтиква кръвообращението. Това значи, че повече кръв се движи през нашите вени и артерии, като доближава до всеки мускул и тъкан в тялото. Тази нараснала циркулация на кръвта носи със себе си О2 и хранителни субстанции, които мускулите ни употребяват, с цел да преобразуват в сила. Освен това, тренирането подтиква нашите мускули да се редуцират и да се отпускат, което ги прави по-силни и по-тонизирани. В резултат, когато постоянно упражняваме, нашата мускулна система става по-издръжлива и способна да извършва повече работа с по-малко изпитание.

Тук ще ви разкажем за пет ефикасни и потвърдени извършения за повишение на силата и тонуса, които може да започнете още незабавно. Освен тези извършения, ще приказваме и за, с приема на която може да допълните своите рутинни извършения за цялостна поддръжка на организма. Продуктът покачва качеството на живот, с помощта на съдържащите се в него антиоксидантни свойства. Подобрява общото положение и при хора с компрометирана имунна система, заболели от рак, възрастни, както и пациенти с хронични болести.
Защо упражненията ни носят повече сила и тонус

Когато упражняваме постоянно, се грижим освен за мускулите си, само че и за цялото си тяло. На първо място, тренирането ни оказва помощ да поддържаме крепко сърце и бели дробове. Така се понижава риска от разнообразни здравословни проблеми като сърдечни болести или диабет. Освен това, упражненията ни оказват помощ да се усещаме по-бодри и по-продуктивни през целия ден. Но също по този начин тренирането е ключът към по-добър сън и по-добро въодушевление. То освобождава хормони на щастието като ендорфини, които ни вършат по-усмихнати и по-релаксирани.

Когато упражняваме постоянно, мускулите ни стават по-силни и по-издръжливи. Те се приспособяват към натоварванията. Какво значи това за нас? По-малко отмалялост и по-голяма дарба да се оправим с ежедневните задания, без да се усещаме претрупани или изтощени. Kогато мускулите ни са добре тонизирани, те поддържат вярна стойка на тялото и подкрепят в вярното действие на ставите ни. Така можем да се движим по-леко и без болежка, като по този метод се усещаме по-комфортно и по-уверени в себе си.

Редовните извършения освен са положителни за физическото ни здраве, само че и за психическото ни положение. Те са като вълшебно хапче за напрежението и напрежението. Когато упражняваме, освобождаваме насъбраното напрежение и стрес, като се усещаме по-спокойни и по-късно можем да се фокусираме по-лесно.

Топ извършения за сила и тонус

Знаете ли какви са най-хубавите извършения, които ще ви оказват помощ да се чувствате изпълнени с сила и презаредени през целия ден? Нека ги разгледаме дружно:

Пилатес
 Apriben Apriben
Пилатесът е вид подготовка, която предлага голям брой изгоди за организма, като се концентрира върху подсилване на мускулите, възстановяване на гъвкавостта и контрола на тялото.Чрез разнородни извършения, пилатес работи върху всички групи мускули в тялото, в това число коремните мускули, гърба, гърдите и крайниците. Този тип подготовка освен усилва мускулната мощ и устойчивост, само че и усъвършенства гъвкавостта на мускулите и сухожилията.

Също по този начин пилатесът укрепва мускулатурата, отговаряща за вярната позиция на тялото, като по този метод оказва помощ за поддържането на вярната стойка на гърба и предотвратява деформиране. Контролираното дишане и фокусът върху тялото, присъщи за пилатес упражненията, способстват за възстановяване вярното доставяне на организма с О2. Пилатесът може да бъде употребен и за понижаване на напрежението и възстановяване на умственото положение, като се предизвиква релаксацията и концентрацията.

Кардио
 извършения
Кардио упражненията са основна част от физическата интензивност, която подкрепя здравословното ни положение. Те са всевъзможни действия от рода на тичане, бързо вървене, колоездене, танци, скачане на въже и други сходни. Когато вършим кардио извършения, нашето сърце работи по-бързо, кръвта ни циркурира по-ускорено, а това води до повишение на кислородния поток към мускулите. Резултатът е увеличени равнища на сила и усъвършенствана работливост.

Важно е да запазим умерена активност по време на кардио упражненията, с цел да поддържаме сърдечната си периодичност в оптималната граница, до момента в който осигуряваме удобно дишане. Апелираме ви да включите кардио упражненията във вашия всекидневен режим и се наслаждавайте на всички техни удобни резултати върху вашето тяло, здраве и богатство.

Йога
 Йога
Йогата е антична процедура, която се концентрира върху съчетаването на надълбоко дишане с периодично повтаряне на характерни позиции на тялото. Това освен оказва помощ да подобрим гъвкавостта си, само че и понижава напрежението и напрежението. Отново тук влизат в изгода разнообразни практики за дишане. В йогата те дават тип медитация и утешение на нервната система. Движението в композиция с характерен темп на дишане усъвършенства кръвообращението и сърдечно-съдовото здраве.

Разтягане и подвижност
 Разтягане

Разтягането оказва помощ да разтегнем мускулите си след подготовка, което ни способства да се усещаме по-релаксирани и гъвкави. Разтягането и подвижността са значима част от физическата ни интензивност. Те разрешават да изпълняваме останалите извършения вярно и предотвратява приемането на контузии. Разтягането се предлага да се практикува без значение какъв различен спорт практикувате.

Силови извършения
 Силови извършения
Тук приказваме за тренировки, които се концентрират върху построяването на мускулна мощ. Те включват потребление на тежести като дъмбели или извършения със личното тегло на тялото, като напъни и преси. Силовите извършения оказват помощ на мускулите да станат по-силни и издръжливи, което ни прави по-подготвени за физически натоварвания и ни дава повече сила за целия ден.

Високо интензивни интервални тренировки (HIIT)
 интервални тренировки

Споменахме най-общите и чест типове извършения, само че осведомени ли сте с Високо интензивни интервални тренировки (HIIT)? Това са извършения, които се състоят от къси, интензивни интервали на натоварване, последвани от къси интервали на отмора или ниска активност. HIIT тренировките са доста ефикасни за изгаряне на калории и ускорение на метаболизма. Те освен оказват помощ да поддържаме добра физическа форма, само че и ни дават спомагателна сила и тонус за целия ден.

Можете да употребявате HIIT с всеки вид кардио подготовка, без значение дали е тичане, катерене по стълби, гребане или скачане на въже. Разликата със общоприетото кардио е, че спестявате извънредно доста време. Високата активност на този вид подготовка дава изгодите за мускулен тонус и сила за доста малко време на всяка подготовка.

Допълнителна поддръжка
 лекарство
Сега ще ви споделим и изгодите от банкет на спомагателни витамини. Конкретно ще се фокусираме върху продукта. Накратко казано, той е предопределен за цялостна поддръжка на нашия организъм и естествените му защитни сили. Отличава се със наличие на усърдно подбрани дейни съставки, които благоприятстват физическото здраве, усъвършенстват тонуса на организма и въздействат позитивно на функционалностите на имунната и сърдечно-съдовата система. Всички тези резултати се демонстрират изключително при съществуването на стресови фактори, което прави потреблението му още по-ефективна, поради натовареното всекидневие на всички. Важно е да отбележим и подобрението в когнитивната функционалност. А кои са тези мощни съставки в, които благоприятстват нашия организъм?

Екстракт от кайсиеви ядки: Един от най-основните детайли в екстракта от кайсиеви ядки е витаминът В17, прочут още като амигдалин, който се характеризира с противоракови свойства. Освен това, екстрактът от кайсиеви ядки съдържа и антиоксиданти, витамини и минерали, които могат да подкрепят общото здраве на организма. Например, антиоксидантите могат да оказват помощ за понижаване на инфекциозен развой и отбрана на клетките от свободните радикали, които могат да причинят увреждане на тъканите. Витамините и минералите в кайсиевите ядки могат да подкрепят имунната функционалност, здравето на костите, кожата и доста други аспекти в здравословен проект. Кайсиевите ядки се отличават и с антимикробни, антиастматични, атеросклеротични, аналгетични и антихиперлипидемични свойства.

Екстракт от гъба Шийтаке: благоприятства функционалността на имунната и нервната система, както и общия тонус на организма. Стимулира и укрепва имунната система , като подкрепя организма да се бори по-ефективно с инфекции и болести. Изследвания демонстрират, че гъбите шийтаке могат да понижат равнищата на LDL (лошият холестерол), като в същото време покачват равнищата на HDL (добрият холестерол). Това понижава риска от сърдечно-съдови затруднения. Подпомагат и храносмилателната функционалност, като съдържат диетични фибри. Така усъвършенстват храносмилането и контролират храносмилателния тракт.

Екстракт от гъба Рейши: спомага за усъвършенстването на физическото здраве, кръвообращението и естествените сили на организма. Консумацията на дестилат от гъба Рейши поддържа повишението на енергийните равнища и оказва помощ за надзор на напрежението. Някои проучвания сочат, че този тип гъба може да има свойства, които оказват помощ на организма да се приспособява към стресови обстановки.

Екстракт от гъба Чага: съдържа редица биологично дейни субстанции като бета-глюкан, гъбични фибри, ензими и други, които подтикват издръжливостта на организма . Сред главните биоактивни съставни елементи е полизахарид, който се счита, че има антитуморна, антиоксидантна, антивирусна и хипогликемична интензивност. Някои проучвания също демонстрират, че екстрактът от гъба Чага може да има удобни резултати върху сърдечно-съдовата система, като да вземем за пример понижаване на равнищата на холестерол и триглицериди в кръвта, както и възстановяване на функционалността на кръвоносните съдове.

В умозаключение:

Редовните тренировки подтикват кръвообращението, което усилва равнищата на О2 и хранителни субстанции до мускулите за повече сила. Така те се укрепват и стават по-силни и тонизирани. В резултат са по-издръжливи и способни да извършват повече работа с по-малко изпитание. Изпълнявайки което и да е от посочените извършения, ще постигнете безспорно положителни резултати. А изгодите от приема на са с изключение на възстановяване на способността за по-доброто осъществяване на упражненията и повишение равнищата на сила, също и реализиране на добър фокус и централизация. Така физическата интензивност в комбиниране с вярната хранителна добавка може да ни обезпечи оптимално положение на организма.

ЧЗВ:

Колко постоянно и за какъв брой време би трябвало да извършвам посочените извършения, с цел да реализира мечтаните резултати? За да постигнете мечтаните резултати от тренировките, честотата и продължителността на упражненията могат да варират според от няколко фактора, в това число вашата настояща физическа форма, задачите ви, наличното време за тренировки и интензивността на упражненията. В общи линии, за оптимални резултати, е целесъобразно да упражнявате най-малко 3 до 5 пъти седмично. Продължителността на тренировката може да варира, само че нормално се предлага да се тренира за интервал от 30 до 60 минути дневно за обща физическа интензивност. За реализиране на съответни фитнес цели, като създаване на мускулна маса или загуба на тегло, може да се наложи в допълнение време и старания.
Как да приема Apriben? Вземайте 1-2 капсули дневно след хранене с задоволително количество вода. Добавката е подобаваща за дълготраен банкет, а при нужда след 3-месечен банкет може да се прави пауза от 10 дни.Добавката е подобаваща за дълготраен банкет, а при нужда след 3-месечен банкет може да се прави пауза от 10 дни.Да не се надвишава препоръчваната дневна доза от 1-2 капсули по 2 пъти дневно. Не е сурогат на разнообразното хранене. Да се държи надалеч от деца. Заявление БАБХ № 15138/ 03.08.2022г Т222203113

Източници: https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/exercise-and-stress/art-20044469https://www.clevelandclinicabudhabi.ae/en/health-hub/health-resource/treatments-and-procedures/exercise-guidelineshttps://health.clevelandclinic.org/think-you-cant-do-high-intensity-interval-training-think-againm
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР