На 4 юни за 15-а година Мениджър“ организира , който

...
На 4 юни за 15-а година Мениджър“ организира , който
Коментари Харесай

15-и Зелен форум: Нови реалности

На 4 юни за 15-а година „ Мениджър “ провежда, който поставя на фокус настоящите въпроси за зеления преход, климата и енергетиката.

В четири дискусионни панела специалисти ще обсъдят най-горещите зелени тематики у нас и по света.

Реалностите пред Зелената Европа

Какви са изгодите и рисковете за конкурентоспособността на Европа за зелените политики? Как да осигурим запаси за зеления преход? Зелената договорка в България – къде желаеме да бъдем и по какъв начин да го реализираме? Дали конфигурациите на европейските институции след изборите биха довели до преосмисляне на зелените политики?

Това са въпросите, на които ще търсят отговор в първия спорен панел „ Реалностите пред Зелената Европа – скорост, запаси, сигурност “ Мария Симеонова , шеф на софийския офис на Европейски съвет за външна политика, Пламен Димитров , член на управителния съвет на Българско геополитическо сдружение, Мария Минчева , зам.-председател на Българска стопанска камара, доктор Петър Попчев , дипломат, президент и изп. шеф на Фондация Нет Зиро Международна мрежа за климата. Таня Кръстева , основен редактор на списание,,Мениджър ", е модератор на панела.
 Зелената Европа Зелен конгрес

Управлението на отпадъците

Кои са най-големите провокации пред преработването поради в този момент настоящото законодателство? Какви промени би трябвало да се случат, с цел да улеснят процеса и да го създадат по-ефективен?

Отговори на тези въпроси ще потърсим в скоростно изявление на тематика,,Иновации и регулации в ръководството на отпадъците “ с Антония Спасова , пълномощник на,,Еко Партнърс България " АД и доцент доктор Марина Стефанова , зам.-декан „ Устойчиво развиване, поддръжка и ангажиране “ в Стопанския факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “ и изпълнителен шеф на фондация ФЕБ.

Енергийният капацитет на България

Ще беседваме за енергийния капацитет на страната ни, който може да се разгърне в този прекрояващ действителностите интервал, в случай че се преборим със зависимостите в бранша. Какви са задачите и стадиите на енергийния преход? Какво е настоящото положение на бранша в България и къде седят страната и частният бранш в активизирането на вложенията?

Тези тематики ще бъдат разисквани на 4 юни от специалистите: доктор Драгомир Цанев , изпълнителен шеф на,,ЕнЕфект “, доктор Юлиан Войнов , шеф на дирекция,,Мониторинг и надзор на Регламент (ЕС) 1227/2011 (REMIT) ” в КЕВР, Славчо Нейков , ръководител на УС на Института за енергиен мениджмънт. Модератор на панел е Апостол Дянков , консултант към Министерство на околната среда и водите.
 Енергийният капацитет Зелен конгрес
Какви са трайните последствия от климатичните промени и по какъв начин да пригодим бизнеса си към тях?

Зачестилите климатични аномалии и естествени бедствия ще трансформират бизнесите в доста региони. Земеделието, енергетиката, застраховането и туризмът са на първа линия, само че не са единствените, които би трябвало да трансформират бизнес визията си. Какви последици към този момент се следят за бизнеса вследствие на климатичните промени и по какъв начин фирмите да се приспособяват към тях?

Симеон Матев , лекар по климатология и помощник по климатология в СУ „ Св. Климент Охридски “ в катедра „ Климатология, Хидрология и Геоморфология “ ще ни помогне да открием отговорите на тези въпроси.

Устойчивото развиване по-необходимо и по-видимо отвсякога

Каква е взаимовръзката сред стабилно развиване и конкурентоспособност? Как свързваме устойчивостта с естествения бизнес модел и по какъв начин интегрираме устойчивото развиване в бизнес тактиката?

Тези тематики ще обиден в трети спорен панел Любомир Любенов, управител съдействие с клиенти,,,Данон Сердика “ АД, Анелия Иванова , управител връзки с обществеността,,,Филип Морис България “, Теодор Георгиев , началник,,Право и сходство “ в,,Нестле България “ и началник,,Устойчивост “ за,,Нестле Югоизточна Европа “, Иван Димитров , основен капиталов пълководец и портфолио управител на ОББ Асет Мениджмънт. Доц. доктор Марина Стефанова ще модерира панела.
 бизнес Зелен конгрес

Електромобили vs. ДВГ - бъдещето на подвижността

Инфраструктура: Готова ли е електропреносната мрежа, или тя ще се окаже препъни камъкът пред електрическата подвижност? Къде сме ние на световната карта на Електрическата подвижност?

Правят ли крачка обратно електрическите автомобили, или се готвят за скок, ще обсъдят в четвърти спорен панел специалистите Ангел Сергеев , публицист в DizzyRiders и интернационален редактор в Motor1.com, доцент доктор инж. Дурхан Салиев , началник катедра,,Двигатели, автомобилна техника и превоз " във Факултет по превоза при Технически университет, София, Никола Симон , VP Global Technology Officer в Melexis. Модератор на панела е арх. Любомир Станиславов , създател и шеф, S Architectural Team.
 Електромобили Зелен конгрес
На тези и още въпроси ще търсим отговори на 4 юни от 12:00 часа в Интер Експо Център. Събитието е с безвъзмезден достъп, чакаме ви с предварителна регистрация.

Генерален сътрудник: .

Основни сътрудници: ,,.

С поддръжката на: ,,,.

Институционален сътрудник е ,,,.

Медийни сътрудници: ,,.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР