БСП за България проведе консултации с Български възход по предложенията

...
БСП за България проведе консултации с Български възход по предложенията
Коментари Харесай

БСП проведе консултации с Български възход за Бюджет 2023

" Българска социалистическа партия за България " организира съвещания с " Български напредък " по предложенията на левицата за Бюджет 2023. Макроикономическите индикатори и политики бяха показани посредством презентация на тематика: Доходи, непоклатимост, взаимност.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че задачата е реализиране на единодушие да не се срине финансовата непоклатимост, само че и да се покачат приходите. Тя сподели още, че оферират 3 милиарда разноски. Левицата предлага 3 предпочитани групи за подкрепяне - пенсионери, работещи небогати, деца и младежи.

От Българска социалистическа партия оферират нарастване на минималната работна заплата на 850 лева и с 50 % от междинната да се увеличи майчинството. Хората до 26 година да са освободени от налози. Преизчисляване на пенсиите от средата на 2023 година, оферират още от левицата.



Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев се съгласи с констатациите в презентацията на левицата. Според него обаче би трябвало да има систематичен метод, който може да даде единствено постоянен кабинет, който да предложи бюджет с политики. Според него е значимо обезпечаване на парламентарно болшинство. Посочи, че при удължение действието на бюджет 2022 и през идната година, то сред първо и второ четене да се заложат политики с грижа за хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР