Британецът Люис Хамилтън с болид Мерцедес бе най-бърз в квалификацията

...
Британецът Люис Хамилтън с болид Мерцедес бе най-бърз в квалификацията
Коментари Харесай

Люис Хамилтън ще стартира първи в Унгария

Британецът Люис Хамилтън с болид Мерцедес бе най-бърз в квалификацията за утрешното съревнование от международния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 - за Голямата премия на Унгария, и ще започва от първата позиция.

Седемкратният международен първенец и тимът на Мерцедес излязоха спечелили в надлъгването на пистата „ Хунгароринг “, откакто и вторият водач на първенците Валтери Ботас изпревари водача в шампионата Макс Верстапен от Ред Бул в битката за второто място. 

Верстапен реши да направи последната си обиколка в самия завършек на конкуренцията, когато бе занимателен оптимално от Люис, който се движеше с прекомерно ниска скорост в метода за първи завой. Така Макс не съумя да усъвършенства времената и на двамата водачи на Мерцедес и остана едвам трети. 
В същото време другият водач на Ред Бул Серхио Перес не съумя въобще да започва последната си бърза обиколка, само че все пак резервира четвъртата си стартова позиция. 

На пето място като най-бърз от водачите отвън водачите от Мерцедес и Ред Бул се класира Пиер Гасли от тима на Алфа Таури. Французинът, който се трансформира в водач на отбора си, продължава с доста мощното си показване през тази година. 

Младата звезда на Макларън Ландо Норис още веднъж очарова в квалификационни условия и записа шесто време. По този метод британецът остави зад тила си на седмо място доста бързия в една обиколка Шарл Лекер от Ферари. 

Френският водач на Алпин стартира да възстановява формата си и победи опитния си съотборник и повторен международен първенец Фернандо Алонсо. Испанецът през днешния ден не съумя да се показа на равнище и остана едвам девети. 

Подреждането в топ 10 добави Себастиан Фетел от тима на Астън Мартин. Четирикратният международен първенец направи единствено един бърз опит и не съумя да се пребори с водачите на Алпин пред себе си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР