Бившият премиер на Македония Никола Груевски остава на свобода, въпреки

...
Бившият премиер на Македония Никола Груевски остава на свобода, въпреки
Коментари Харесай

Никола Груевски остава на свобода засега

Бившият министър председател на Македония Никола Груевски остава на независимост, макар че през днешния ден трябваше да се яви за изтърпяване на двегодишната си присъда затвор. Той е наказан за закононарушение по работа, до момента в който беше отпред на държавното управление. Груевски беше министър-председател два мандата – от 2006 до 2016 година.

Причината за това е фактът, че в Наказателния съвет на съда в Скопие идват поотделно тъжби на решението да не се отсрочва отиването на Груевски в пандиза, а срокът от 72 часа да отговори на жалбите изтича в понеделник. След това решение ще се знае отива ли Груевски в пандиза, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той е наказан по по този начин нареченото дело "Танк ", че е оказал нелегално въздействие за покупката на първокласен държавен мерцедес за 600 000 евро. Съдът отчасти одобри жалбата на наказания за осъществяването на покупката - някогашния асистент министър на вътрешните работи Гьоко Поповски, и понижи присъдата му с две години на четири години и шест месеца.

Никола Груевски ръководи Македония в продължение на 10 години от 2006 до 2016 година Неговото ръководство беше белязано от всеобщо подслушване и гонене на политическите съперници, изолираност на Македония от интернационалната общественост и съседите, цензура върху медиите и антиквизация, а също по този начин корупцията. Емблема на тази корупция беше закупуването на супер скъпа лимузина Мерцедес за към 600 хиляди евро, което възмути македонското общество.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР