Бившето вече ръководство на ВМЗ Сопот отговори на служебния министър

...
Бившето вече ръководство на ВМЗ Сопот отговори на служебния министър
Коментари Харесай

Бившето ръководство на ВМЗ-Сопот: Дружеството не е във фалит

Бившето към този момент управление на ВМЗ " Сопот " отговори на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов. Според министъра ВМЗ „ Сопот” съзнателно се води към банкрут.

" Бях ръководителя на съвета на шефовете на ВМЗ " Сопот " до през вчерашния ден, съобщи Мариян Йовчев на брифинг, представен от " Нова телевизия ". Днешната обстановка не е изненада за никого. Беше ясно още с назначението на Никола Стоянов от президента Румен Радев, че ще се търси реванш и възмездие. Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов изрече пред медиите голям брой погрешни изказвания, да не кажа неистини и съм задължен да отговоря ".

" Стоянов сподели, че е специалист. Опитах се да схвана какъв специалист е и в коя област, само че не можах да разгадая. Важното е, че президентът Румен Радев знае какъв специалист е и по тази причина два пъти към този момент го назначава. През ноември за ръководител на Съвета на шефовете на ВМЗ " Сопот ", а в този момент за длъжностен министър. Действително Никола Стоянов е подобаващ за тази служба тъй като е персонално стимулиран за възмездие ", съобщи Йовчев.

Според Йовчев Стоянов умишлно или заради неведение манипулира публичното мнение. " Той очевидно не разграничава категориите осъществена и създадена продукция ".

По думите на Йовчев ВМЗ е на облага от 48 млн. лв.. През първото тримесечие, когато Стоянов е управлявал, ВМЗ е на загуба от 1,6 млн. лева

Йовчер дава отговор и на изказванието на Стоянов, че в този момент е време да се вършат вложения, а ВМЗ " Сопот " пропуща това време. Според Йовчев обаче редица машини се нуждаят от сериозен ремонт. " Аз персонално се ужасих в какви условия работят служащите. Работната заплата беше присмехулно ниска, увеличихме я с 200 лева, увеличихме и ваучерите на храна. В сегашния миг предприятието има опция да усили заплатите с към 20% ".

ВМЗ " Сопот " е в устойчиво положение - и финансово и индустриално, акцентира Йовчев и попита по какъв начин освен това състояние водят завода към банкрут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР