Най-добрите ни тенисисти при мъжете и дамите - Григор Димитров

...
Най-добрите ни тенисисти при мъжете и дамите - Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров и Виктория Томова научиха съперниците си на старта на Ролан Гарос“

Най-добрите ни тенисисти при мъжете и дамите - Григор Димитров и Виктория Томова, научиха имената на противниците си в първия кръг на „ Ролан Гарос “. Срещите от главната скица на Откритото състезание на Франция стартират идната неделя (26 май) и ще продължат 15 дни.

Най-добрият български тенисист ще играе против Александър Ковачевич (САЩ) в първия кръг. Димитров е подложен под номер 10 и десети в класацията на АТР, а Ковачевич е 88-и в ранглистата. Двамата не са се срещали до момента.

Хасковлията ще взе участие за 14-а поредна година в главната скица, като на два пъти доближава до четвърти кръг - през 2020 година и през предишния сезон.

25-годишният американец пък ще играе за повторно на „ Ронал Гарос “, като при дебюта си през предходната акция загуби на старта от първенеца Новак Джокович (Сърбия).

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова ще играе против поставената под номер 16 Екатерина Александрова (Русия) в първия кръг.



Томова, 84-а в ранглистата сега, ще търси първа победа в главната скица в Париж при третото си присъединяване след 2022 и 2023 година.

Любопитното е, че 29-годишната софиянка игра против Александрова в първия кръг на „ Ролан Гарос “ и през предишния сезон, когато загуби с 1:6, 6:2, 1:6.

Двете имат общо четири срещи до момента, като рускинята завоюва три от тях, последната от които в Доха през този сезон със 7:6(5), 6:3. Единствената победа на Томова пък е на US Open през 2016 година - 4:6, 6:3, 7:5.

29-годишната Екатерина Александрова е 18-а в ранглистата на WTA. Тя има четири трофеи в кариерата си на единично и още четири финала. На „ Ролан Гарос “ е достигала три пъти до третия кръг през 2019, 2020 и 2023 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР