В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с

...
В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с
Коментари Харесай

Украински социолог: До края на войната населението на Украйна може да се стопи с 13 милиона души

В най-лошия сюжет Украйна може да излезе от войната с Русия с население, наброяващо едвам 25 милиона души. Загубите на фронта обаче ще бъдат оскъдни спрямо броя на напусналите страната. Това разясни генералният шеф на Киевския интернационален институт по социология Владимир Паниото в изявление за .

" Демографската обстановка в страната е доста неприятна. В същото време броят на починалите на фронта е непостижим с броя на тези, които са отпътували в чужбина и не считат да се връщат “, акцентира специалистът.

Паниото означи, че сега към шест милиона украинци обитават в Европа като бежанци, а други един-два милиона са в Русия. Според оценки броят на тези, които в никакъв случай няма да се върнат назад в Украйна, нараства със 100-150 000 всеки месец. Преди началото на войната популацията на Украйна наброяваше 38 милиона души. 

" Така нашите съществени загуби от демографска позиция са хората, които няма да се върнат. Демографите споделят, че в най-лошия случай може да останем към 25 милиона след края на войната “, изясни социологът.

По думите му казусът с нежеланието на бежанците да се завърнат в родината си се утежнява от отрицателното отношение към тях от страна на жителите, останали в Украйна. Засега този негативизъм се излива в обществените мрежи, а в социологическите изследвания не се вижда. Но бежанците също употребяват същите обществени мрежи и виждат всичко, споделя Паниото.

Източник: 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР