Бирата е една от най-старите напитки, познати в света. Международният

...
Бирата е една от най-старите напитки, познати в света. Международният
Коментари Харесай

4-и август е Международен ден на бирата

Бирата е една от най-старите питиета, познати в света. Международният ден на бирата дава на феновете си по света още един мотив да изпият по едно пиво в първия петък на август.

Бирата има репутацията на желана напитка за работещите мъже или дами, изключително когато е поднесена студена и пенлива или мощна.

Всяка година в първия петък на август, когато стартира да се вижда краят на лятото, означаваме Международния ден на бирата. Началото на идния уикенд ни приканва да оставим настрани работата си, да загърбим разликите и да се съберем, с цел да отпразнуваме общата си обич към бирата.

Бирата по някакъв метод съумява да направи това, което политиците не съумяват - да сплоти хората в обща идея. Неутолимата ни жадност за бира ни дава съображение да спрем да вършим това, което вършим, да седнем и да поговорим един с различен на чаша или две. Разговорът може да е прелестен или не, спокоен или многолюден, само че по някакъв метод бирата прави допустимо да се съгласим един с различен или пък да не се съгласим и въпреки всичко да се разделим като другари. Несъмнено доста от международните проблеми са били решавани на няколко пинти бира.

Международният ден на бирата е отдаден на общата жадност на човечеството за тази евентуално най-стара и най-обичана напитка в света. Хората са очаровани от бирата, откогато инцидентно са открити първите зърна, които са ферментирали, произвеждайки мехурчест благоуханен артикул, който някой се е осмелил да опита. И откакто не е починал, а вместо това е почувствал прелестно леко оживление, усмихнал се е и е споделил: " Уау ". Оттогава човечеството е захласнато от усъвършенстването на рецептите за бира и процесите на варене в търсене на идващото " уау ".

Бирата е била употребявана от съвсем всички култури през цялата история на човечеството. Най-старите свидетелства за човешката фикс идея да подготвя бира датират от антична Вавилония и Месопотамия. Археолозите са разкрили предписания за бира, написани на глинени плочки през 4300 година пр.н.е., и керамични съдове от 3400 година пр.н.е., по които към момента имало полепнали остатъците от бира. В Древен Египет всички са пиели бира: фараони, селяни, жреци, даже деца, като част от ежедневното си хранене.

Може би първата ария за бира " Химн за Нинкаси " - ода за шумерската богиня на бирата, датира от 1800 година пр.н.е. и включва рецепта за бира, приготвяна от жрици, написа vesti.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР