Банишорци събират подписи във всеки блок срещу намерението на Министерство

...
Банишорци събират подписи във всеки блок срещу намерението на Министерство
Коментари Харесай

Банишора скочи: Хей, наркомани, тук сте нежелани!

Банишорци събират подписи във всеки блок против желанието на Министерство на здравеопазването да реалокира Центъра по наркомании в Центъра по вирусология, оповестява news.bg.

В понеделник жителите на "Банишора " още веднъж ще се съберат със събраните подписи пред магазин "Дар " против 14-то учебно заведение в 19.00 часа. Готови са и на гражданско непокорство - блокиране на бул. "Столетов ", където се намира и самия Център по вирусология.

Готви се и протестно писмо от страна на настоятелството на 14 СУ "Проф. Асен Златаров ". В понеделник банишорци ще излязат с лозунга: "Хей, наркомани, тук сте нежелани. На Банишора й стига пандиза ".

Антоанета Лазарова съобщи, че към този момент е ходила в двата центъра и е открила, че в Центъра по вирусология освобождават целия първи етаж за преместването на Центъра по наркомании. По думите й даже шефката на пациентските организации е удостоверила като е изтъкнала като мотив, че желаят да им е комфортно и въпреки всичко Центъра по наркомании да е в центъра.

"Това са заболели хора не могат да вървят в края на града. То е решено към този момент. Ние нямаме време ", съобщи Лазарова и посочи, че различен мотив, който се показва е близостта с Централния софийски затвор, който въпреки всичко имал защита.

Бележки с предизвестие за преместването на центъра в градинката на "Банишора " в непосредствена непосредственост до Центъра по вирусология. Това е единственото място с построено игрище и две детски площадки за деца до 14 годишна възраст. Има и фитнес навън. Градинката се употребява от майки с деца и възрастни хора. Всички са разтревожени от неяснотите в дейностите на здравно министерство.

Окончателно решение за преместването не е оповестено. От здравното министерство потвърдиха, че Центъра по вирусология не се изключва като един от вероятните разновидности за пренасяне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР